Τένις: Αντεπίθεση Σαράποβα, «ποτέ δεν έλαβα 5 προειδοποιήσεις»

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 13:51
UPD:13:54
REUTERS/VINCENT KESSLER
A- A A+

Στην επίθεση πέρασε η Μαρία Σαράποβα μέσω της σελίδας της στο Facebook, καθώς απάντησε στις κατηγορίες των τελευταίων ημερών, μετά την αποδοχή ότι βρέθηκε θετική στην ουσία μελδόνιο (meldonium), σε έλεγχο κατά τη διάρκεια του Australian Open τον Ιανουάριο. 

«Το έγγραφο είχε χιλιάδες λέξεις, πάρα πολλές τεχνικές και γραμμένες με πολύ μικρά γράμματα. Έπρεπε να το μελετήσω πάρα πολύ, αν το είχατε δει θα με καταλαβαίνατε. Δεν έχω καμία δικαιολογία για το ότι δεν είχα επίγνωση της απαγόρευσης. Έπρεπε να είμαι πιο προσεκτική. Αλλά οι υπόλοιπη επικοινωνία; Ήταν στα ενημερωτικά δελτία, στις ιστοσελίδες ή σε ενημερωτικά φυλλάδια» έγραψε η Μάσα, ως απάντηση στους ισχυρισμούς των ITF και WTA που κάνουν λόγο για 5 email προς τη Σαράποβα.

Η διάσημη Ρωσίδα τενίστρια, που γνώριζε την ουσία meldonium ως mildronate, απάντησε επίσης στην παραγωγό εταιρεία, η οποία τις τελευταίες ημέρες είχε τονίσει ότι η ενδεικνυόμενη θεραπεία είναι 4-6 εβδομάδες, ενώ η Σαράποβα υποστήριξε ότι το έπαιρνε επί μία δεκαετία.

«Δεν το λάμβανα κάθε μέρα. Το πήρα επειδή μου έγραψε συνταγή ο γιατρός μου και έπαιρνα τη χαμηλότερη δόση» έγραψε, όμως ούτως ή άλλως θα έχει την ευκαιρία για περισσότερες εξηγήσεις, καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε προκαταρκτική ακρόαση η οποία έχει προγραμματιστεί για αργότερα αυτό το μήνα, πριν από την τελική απόφαση που θα ληφθεί από ανεξάρτητο δικαστήριο.

«Είμαι περήφανη για το πώς έπαιξα τένις» έγραψε στο Facebook. «Ήμουν ειλικρινής και είχα ψηλά το κεφάλι. Δεν έκρυψα την αλήθεια για τις δοκιμές μου, ελπίζω να μπορέσω να παίξω και πάλι». Και η Μάσα κατέληξε: «Δεν βλέπω την ώρα για να δείξω στην ITF το ιατρικό ιστορικό μου. Θέλω να ξαναπαίξω. Αλλά δεν έχει σημασία, θέλω πάνω από όλα εσείς, οι οπαδοί μου, να γνωρίζετε την αλήθεια και να έχετε τη δική μου εκδοχή των γεγονότων».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις