Europa League: Θρίαμβος Ντόρτμουντ, προβάδισμα η Σαχτάρ

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 21:58
UPD:22:11
EPA/Bernd Thissen

Οι Βεστφαλοί επικράτησαν πολύ εύκολα με 3-0 των «πετεινών».

A- A A+

Παράσταση για μια ομάδα, εκείνη του Τόμας Τούχελ, ήταν το ντέρμπι της φάσης των «16» στο Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Τότεναμ.

Οι Βεστφαλοί επικράτησαν πολύ εύκολα με 3-0 των «πετεινών» στη Γερμανία και βρίσκονται ουσιαστικά από σήμερα στα προημιτελικά της διοργάνωσης, κι ας απομένει η ρεβάνς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Δεν είναι μόνο το εύρος του σκορ που δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί όταν το υπερασπίζεται μια ομάδα τέτοιας κλάσης, είναι κυρίως το ότι στο χορτάρι του «Ιντούνα Παρκ» οι γηπεδούχοι ήταν μια κλάση ανώτεροι από τους Άγγλους.

Η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ στο 30΄ με τον πρώτο σκόρερ της στην Μπουντεσλίγκα, τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και στο δεύτερο ημίχρονο τη σκυτάλη παρέλαβε ο Μάρκο Ρόις, που με δύο γκολ στο 61ο και 70ό λεπτό ολοκλήρωσε το θρίαμβο της ομάδας του.

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε και η Σαχτάρ Ντόνετσκ, που νίκησε στην Ουκρανία την Άντερλεχτ με 3-1 χάρις στα γκολ των Τάισον (21΄), Ολεξάντερ Κούτσερ (24΄) και Εντουάρντο (79΄), ενώ οι Βέλγοι είχαν μειώσει με τον Φρανκ Ατσεαμπόνγκ στο 69΄.

Στην Κωνσταντινούπολη, η Φενέρμπαχτσε ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την Μπράγκα αλλά έφτασε στη νίκη με 1-0 με το τέρμα του Μεμέτ Τοπάλ στο 82΄, ενώ Σεβίλη και Βασιλεία θα λύσουν τις διαφορές τους στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» μετά το 0-0 στην έδρα της ελβετικής ομάδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις