Επέκταση του χώρου στον Ελαιώνα για τη φιλοξενία προσφύγων ανακοίνωσε ο Γ. Καμίνης

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 14:27
UPD:14:29
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Επιπλέον χώρο 12,8 στρεμμάτων στον Ελαιώνα, προκειμένου να δημιουργηθεί νέα Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, διαθέτει ο δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τον δήμο, ο νέος χώρος αποτελεί επέκταση, άνω του 50%, της ήδη υπάρχουσας Δομής Φιλοξενίας που λειτουργεί υποδειγματικά ήδη από τον περασμένο Αύγουστο στον Ελαιώνα, σε συνεργασία του δήμου Αθηναίων με την κεντρική διοίκηση.

Όπως είπε ο κ. Καμίνης θα εισηγηθεί στην απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, την επέκταση της δομής Φιλοξενίας, στα 37 στρέμματα δημοτικής έκτασης, από τα σχεδόν 24 στρέμματα που είναι σήμερα. 

«Για μια ακόμη φορά θα σταθούμε στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, και υπογράμμισε: «Ετσι αντιλαμβανόμαστε το καθήκον μας απέναντι στην πόλη και τους πολίτες της Αθήνας», διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός από τον Δήμο κανένας άτυπος καταυλισμός σε πάρκα και πλατείες.

«Θέλουμε μεγαλύτερη στήριξη. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη της την ιδιαιτερότητα της Αθήνας. Ήταν και παραμένει η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που αποτελεί επίκεντρο των προσφυγικών ροών προς και από τα σύνορα» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή