Περίπου 1.000 πρόσφυγες θα μεταφερθούν από τον Πειραιά σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 09:58
UPD:10:40
REUTERS/MICHALIS KARAGIANNIS
A- A A+

Περίπου 1.000 πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας από τον Πειραιά σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας, σε μία προσπάθεια να αποφορτιστούν οι επιβατικοί σταθμοί του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, όπου διαμένουν προσωρινά περίπου 4.000 άτομα.

Όπως αναφέρουν πηγές από την περιφερειακή ενότητα Πειραιά, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένονται 11 πούλμαν, που θα παραλάβουν περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες για να τους μεταφέρουν και να τους διαμοιράσουν σε κατασκήνωση στον Αγ. Αντρέα στη Νέα Μάκρη, σε ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί στις Θερμοπύλες, αλλά και σε διαμορφωμένο κέντρο στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται αρνούνται να μετακινηθούν.

Μιλώντας το πρωί σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή που το λιμάνι του Πειραιά ορίστηκε ως ένας τόπος προσωρινής παραμονής προσφύγων και μεταναστών υπάρχει άριστη συνεργασία του κεντρικού λιμεναρχείου του Πειραιά, των αρμόδιων υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας, των εθελοντών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί σε τέτοιο βαθμό και δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα από πλευράς τάξης και ασφάλειας. Οι περιπολίες στελεχών είναι συνεχείς, πρόσθεσε και τόνισε ότι τα στελέχη του λιμεναρχείου επεμβαίνουν συνεχώς, προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν ακόμα και λειτουργικά προβλήματα των ανθρώπων αυτών.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά «δένει» το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», με 307 μετανάστες και πρόσφυγες από τα Δωδεκάνησα.

Το απόγευμα αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» το οποίο θα μεταφέρει και αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, 300 μετανάστες και πρόσφυγες.

Θ. Δρίτσας: 4.000 πρόσφυγες στον Πειραιά

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, τις τελευταίες ημέρες, καταγράφονται αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία.

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο υπουργός ανέφερε ότι στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται περί τις 4.000 πρόσφυγες.

Σημείωσε ακόμη ότι η νατοϊκή επιχείρηση ξεκίνησε επί της ουσίας τη Δευτέρα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμπλοκή του λιμενικού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή