Wearable συσκευή για καθοδήγηση τυφλών

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 14:09
UPD:14:09
YOUTUBE/Toyota USA

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη συσκευή, οι developers που δουλεύουν πάνω σε αυτήν, στο πλαίσιο του Project Blaid, έχουν πει ότι εργάζονται πάνω στην εισαγωγή δυνατοτήτων χαρτογράφησης, ταυτοποίησης αντικειμένων και αναγνώρισης προσώπου.

A- A A+

Μία wearable συσκευή που θα βοηθά στην κίνηση τυφλών και ανθρώπων με προβλήματα όρασης αναπτύσσει η Toyota.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, η συσκευή φοριέται στους ώμους και χρησιμοποιεί κάμερες για να αναγνωρίζει το περιβάλλον της, εντοπίζοντας ενδείξεις ενδιαφέροντος (όπως για παράδειγμα πινακίδες) και στη συνέχεια καθοδηγεί τον χρήση μέσω ήχου και δονήσεων.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει, οι developers που δουλεύουν για αυτή τη συσκευή, στο πλαίσιο του Project Blaid, έχουν πει ότι ασχολούνται με την εισαγωγή δυνατοτήτων χαρτογράφησης, ταυτοποίησης αντικειμένων και αναγνώρισης προσώπου.

Σημειώνεται πως πρόσφατα η Microsoft ανακοίνωσε πως σχεδίασε ένα headset που χρησιμοποιεί δεδομένα τοποθεσίας και πλοήγησης για να βοηθά στην κίνηση/πλοήγηση ανθρώπων με προβλήματα όρασης σε πόλεις.

Ωστόσο, η Toyota επισημαίνει ότι η συσκευή δεν επιδιώκει να αντικαταστήσει τα βοηθήματα που ήδη χρησιμοποιούνται από τους τυφλούς και τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, αλλά να βοηθήσει στην «κάλυψη του κενού που αφήνουν τα μπαστούνια, οι σκύλοι και οι βασικές συσκευές GPS, παρέχοντας στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες για το περιβάλλον τους».

Σύμφωνα με την εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος ζητήθηκε από εργαζομένους να υποβάλουν βίντεο σημείων σε εσωτερικούς χώρους τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την «εκπαίδευση» της συσκευής στο να τα αναγνωρίζει.

Προτεινόμενα για εσάς