Με σκόρερ τους «νέους» ο Παναθηναϊκός 2-0 τον Ατρόμητο

Κυριακή, 06 Μαρτίου 2016 21:20
UPD:21:49
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Με τους Εβανγκελίστα και Βιγιαφάνες να σημειώνουν τα πρώτα γκολ της καριέρας τους με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» νίκησαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τον Ατρόμητο 2-0, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, απόψε έκανε ντεμπούτο (για δεύτερη φορά) στο «τριφύλλι» ο Σεμπάστιαν Λέτο, με την παρουσία του να αποδεικνύεται «γούρικη» για την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε τέσσερις τους βαθμούς της διαφοράς από τη δεύτερη ΑΕΚ, που παίζει αύριο στην Τρίπολη με τον Αστέρα, ενώ ανέβασε την ψυχολογία του ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό, στο Φάληρο.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο ημίωρο, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς - νωρίς, κάτι που είναι πολύ σημαντικό απέναντι σε μια ομάδα με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία, όπως είναι ο Ατρόμητος.

Μόλις στο 8ο λεπτό ο Εβανγκελίστα δέχθηκε την πάσα του Βιγιαφάνες και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάρκα ανοίγοντας το σκορ.

Λίγο αργότερα ο Στιλ αποσόβησε την ισοφάριση αποκρούοντας (με διπλή προσπάθεια) την κεφαλιά του Ματέι περίπου από το σημείο του πέναλτι, στο 16΄ ο Βιαγιαφάνες με έξοχη προσπάθεια απέφυγε δύο αντιπάλους του αλλά σούταρε άστοχα, ενώ στο 29΄ ο Γροντής έχασε μοναδική ευκαιρία σουτάροντας άστοχα από το ύψος του πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι δεν έβγαλαν την ίδια ενέργεια στην επανάληψη, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα να απειλήσουν εκ νέου στο 61΄ με το μόλις άστοχο σουτ του Γροντή, για να κάνει την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο ο Λέτο στο 67΄ και να αποθεωθεί.

Στο 70΄ οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι πήραν σκορ ασφαλείας, όταν μετά την αρχική απόκρουση του Μπάρκα στο σουτ του Αργεντινού ο Βιγιαφάνες πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 2-0, ενώ στο 75ο λεπτό ο νεαρός τερματοφύλακας είπε νέο «όχι» στον Λέτο.

Ο Ατρόμητος έχασε κάθε ελπίδα για να προσπαθήσει να μειώσει και να επιστρέψει στο παιχνίδι στο 83ο λεπτό, όταν ο διαιτητής Στυλιαράς δεν καταλόγισε το (εμφανές) πέναλτι στην ενέργεια του Μπεργκ, ο οποίος έδιωξε την μπάλα με το χέρι σε κόρνερ σε προσπάθεια του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις