Ανώτερος ο ΠΑΣ, 2-0 τον Παναιτωλικό

Σάββατο, 05 Μαρτίου 2016 17:57
UPD:17:59
INTIME SPORTS/ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ
A- A A+

Η εξαιρετική εμφάνιση του Κυριακίδη δεν ήταν αρκετή για τον κακό Παναιτωλικό να φύγει αήττητος από τους «Ζωσιμάδες». Έστω και στο τέλος ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε αυτό που άξιζε και με 2-0 πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη του στο εναρκτήριο ματς της 25ης αγωνιστικής της Super League.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο λεπτό. Μπήκαν δυνατά στο ματς απέναντι σε έναν αντίπαλο που έμοιαζε «υπνωτισμένος» και στα πρώτα λεπτά έχασαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες για ν΄ ανοίξουν το σκορ.

Στο 5΄ το εν κινήσει σουτ του Ακόστα πέρασε δίπλα από αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη, στο 9΄ ο Ίλιτς έκανε το γύρισμα από δεξιά αλλά ο Μανιάς στο ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε και στο 11΄ από μπαλιά του Τσουκαλά στον Ακόστα εκείνος πλάσαρε αλλά ο Κυριακίδης είχε προλάβει να τον καλύψει και απέκρουσε φανταστικά με ένα χέρι.

Ο «χορός» των ευκαιριών συνεχίστηκε για τους γηπεδούχους στο 26΄ με τον Ίλιτς (απέκρουσε ο Κυριακίδης), ενώ οι Αγρινιώτες απείλησαν ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο με τη βολίδα του Κάπελ έξω από την περιοχή στο 34΄, που απέκρουσε ο Περιστερίδης.

Η πίεση του ΠΑΣ συνεχίστηκε και στο β΄ μέρος, αλλά ελέω Κυριακίδη το γκολ δεν ερχόταν για την ομάδα του Πετράκη. Στο τρίλεπτο 67΄ - 69΄ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τους Μανιά, Ίλιτς, Τζημόπουλο με τον Κυριακίδη να κάνει εκπληκτικές αποκρούσεις. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, μάλιστα, ο Μανιάς αστόχησε από τα 3 μέτρα, ενώ ακολούθησε απίστευτη επέμβαση του Κυριακίδη σε εξ επαφής κεφαλιά του σέντερ φορ του ΠΑΣ.

Τον «γόρδιο δεσμό» έλυσε τελικά ο Λίλα στο 73΄ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, για να «κλειδώσει» το παιχνίδι στις καθυστερήσεις με το γκολ του Ακόστα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στους 31 βαθμούς κι «έπιασε» στην 7η θέση τους Παναιτωλικό και Λεβαδειακό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις