Κόντρα κυβέρνησης - Ν.Δ. στη Βουλή με αιχμή τον Στ. Παπασταύρου

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 12:40
UPD:13:34
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης επεσήμανε ότι και ο ίδιος απάντησε ότι είναι αναρμόδιος να απαντήσει σε ορισμένα από τα ερωτήματα και ότι το μόνο που έκανε ήταν να καταθέσει ένα ΦΕΚ, που αποτελεί δημόσιο έγγραφο.

A- A A+

Αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Ν.Δ. υπήρξε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου σχετικά με τη συμμετοχή του Σταύρου Παπασταύρου στο Διοικητικό Συμβούλιο εταιρείας της Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

«Η κυβέρνηση οφείλει να έχει ελαφρά αιδώ, ντροπή και να κοκκινίζει καθώς ενώ σε μια ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη πολιτικών αρχηγών όπου ζητά συναίνεση, έρχεται εδώ και σκηνοθετεί συζητήσεις επί ερωτήσεων αυτού του είδους που βλάπτουν την χώρα, την κοινωνία την πατρίδα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας. Ισχυρίσθηκε ακόμη ότι η ερώτηση προέρχεται από δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» και ότι «ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μπορεί να προέρχεται από δημοσιεύματα και μόνο».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης επεσήμανε ότι και ο ίδιος απάντησε ότι είναι αναρμόδιος να απαντήσει σε ορισμένα από τα ερωτήματα και ότι το μόνο που έκανε ήταν να καταθέσει ένα ΦΕΚ, που αποτελεί δημόσιο έγγραφο. «Καταθέτετε ΦΕΚ; Γι’ αυτό ήρθατε στη Βουλή; Να καταθέσετε ΦΕΚ;» διαμαρτυρήθηκε ο κ. Δένδιας. «Τι να κάνω; Να δηλώσω κώλυμα;», αναρωτήθηκε ο κ. Αλεξιάδης. «Θα μας μαλώσατε επειδή ήρθαμε να απαντήσουμε; Είστε τιμητής των πάντων;», είπε απευθυνόμενος στον κ. Δένδια ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Νικολόπουλου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι «παθογένειες παλιές που κάποιοι προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν τις φορολογικές υπηρεσίες για να ενισχύσουν φίλους ή να διώξουν, τελείωσαν σαφώς με το νόμο που ψήφισε η Βουλή. Αποτελούν παρελθόν πολιτικές παρεμβάσεις. Τέλος, καμία πολιτική παρέμβαση».  Ο κ. Αλεξιάδης κατέθεσε το δημοσιευμένο ΦΕΚ με την σύσταση της εταιρείας της συζύγου του προέδρου της Ν.Δ. στο οποίο ο Στ. Παπασταύρου δηλώνεται ως μέλος του ΔΣ.

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά της Βουλής στο ΣΔΟΕ για να κάνει έλεγχο ισχυριζόμενος ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι χρησιμοποιεί δύο ΑΦΜ, κάτι που, όπως είπε, είναι παράνομο.

Ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά της Βουλής στο ΣΔΟΕ για να κάνει έλεγχο ισχυριζόμενος ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι χρησιμοποιεί δύο ΑΦΜ, κάτι που, όπως είπε, είναι παράνομο. «Να με κατηγορήσετε για ανικανότητα ή για καθυστερήσεις, ναι. Αλλά για συγκάλυψη, δεν φυτρώνει τίποτα στο ηφαίστειο», απάντησε ο Τρ. Αλεξιάδης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή