«Χαρτοπόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. για τη λίστα Μπόργιανς

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 19:53
UPD:19:56
EUROKINISSI/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό, τον οποίο και κατηγορεί ότι ψεύδεται παραποιώντας την επιστολή Μπόργιανς.

A- A A+

Συνεχίζεται ο «χαρτοπόλεμος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, για τη λίστα Μπόργιανς.

Σε ανταπάντησή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στη Ν.Δ. και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «επιλέγουν, αντί να απαντήσουν επί της ουσίας, τον δρόμο των υβριστικών χαρακτηρισμών, της συκοφαντίας, της “δημιουργικής” κοπτοραπτικής δημοσιευμένων, επίσημων εγγράφων».

«Περιμένουμε, μετά το περίφημο «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου» του κ. Σαμαρά, να ακούσουμε από τον κ. Μητσοτάκη και το «μακάρι να είχαμε δέκα Μπούρες». Δυστυχώς για τη Ν.Δ., οι εποχές της συγκάλυψης έχουν πια τελειώσει», σχολιάζει η Κουμουνδούρου.

Ν.Δ. για επιστολή Μπόργιανς: Ο λαός δεν τρώει σανό

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό, τον οποίο και κατηγορεί ότι ψεύδεται παραποιώντας την επιστολή Μπόργιανς.

«Τη σκυτάλη στο ψέμα και στην παραπλάνηση στο ζήτημα της "λίστας Μπόργιανς" ανέλαβε μετά τον κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η Ν.Δ, κάνοντας λόγο για «μοιραίο» για την Ελλάδα πρωθυπουργό ο οποίος «γαντζώνεται με πανικό σε μια παραποιημένη από τον ίδιο επιστολή, ανίκανος να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της χώρας».

«Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα», συμπλήρωνε η Ν.Δ., «ο κ. Μπόργιανς στην επιστολή του αναφέρει επί λέξη “εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015”».

«Ας καταλάβουν επιτέλους ο μοιραίος κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό...» κατέληγε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Δ.

Κρυφτό για τη λίστα Μπόργιανς καταλογίζει στον Κυρ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Το μεσημέρι, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει τον κ. Μητσοτάκη «να πάψει να παίζει κρυφτό και να πάρει επιτέλους θέση» για το ζήτημα της λίστας Μπόργιανς.

Η Κουμουνδούρου τόνιζε ότι η συνεχιζόμενη σιωπή εκ μέρους της Ν.Δ. συνιστά ομολογία ενοχής και τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας.

«Όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ζήτημα της άρνησης αποδοχής στοιχείων για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή από το γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας - Βεστφαλίας, καταθέτοντας τη σχετική επιστολή του Β. Μπόργιανς, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε επιλέξει να απουσιάζει», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. υπογράμμιζε ότι ο κ. Κουμουτσάκος «επέλεξε πάλι να μην απαντήσει επί της ουσίας, κάνοντας λόγο για "λάσπη" και ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν ανέφερε τις λέξεις... "ηλεκτρονικά στοιχεία-cd", αλλά μόνο cd».

«Αν μη τι άλλο, η συνεχιζόμενη σιωπή όχι μόνο συνιστά ομολογία ενοχής από την πλευρά της Ν.Δ., αλλά αναδεικνύει και τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας. Την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά υιοθετούσε με περισσή ευκολία σκληρά μέτρα εναντίον των αδυνάτων, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να προστατέψει τους ισχυρούς. Καλούμε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη, να πάψει να παίζει κρυφτό αναφορικά με το θέμα της λίστας Μπόργιανς και να πάρει επιτέλους επίσημα θέση», ανέφερε η Κουμουνδούρου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή