Συνάντηση Κοτζιά - Τσαβούσογλου στις 14.00

Προσφυγικό και διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο των συζητήσεων
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 09:07
UPD:10:08
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Μετά το πέρας της συνάντησης των δύο υπουργών στο υπουργείο Εξωτερικών θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθεί σήμερα στις 14.00 ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Τα βασικά θέματα που θα τεθούν επί τάπητος είναι οι διμερείς σχέσεις, η συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στη διαχείριση του προσφυγικού, εν όψει και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, καθώς και του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που έχει προγραμματιστεί για την επομένη, στη Σμύρνη.

Κρίσιμης σημασίας θεωρείται η συνεργασία των δύο χωρών στο επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τις περιπολίες στο Αιγαίο, καθώς και το θέμα της επανεγκατάστασης των προσφύγων-μεταναστών στην Τουρκία, καθώς και η αποτελεσματική και υπεύθυνη εφαρμογή της συμφωνίας της Τουρκίας με την Ε.Ε., ώστε να ανασταλούν οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές και η παράνομη διακίνησή τους προς την Ελλάδα.

Μετά το πέρας της συνάντησης των δύο υπουργών στο υπουργείο Εξωτερικών θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Στη συνέχεια, οι κ. Κοτζιάς και Τσαβούσογλου θα παραχωρήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή