Αναγκαία η συνεννόηση Ε.Ε. - Τουρκίας λέει ο Τσίπρας στον Νταβούτογλου

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 17:14
UPD:17:30
INTIME NEWS/ANDREA BONETTI

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό θα δημιουργούσε ένα εξαιρετικό υποβάθρο για να αποβεί επιτυχής και παραγωγική η διακυβερνητική συνάντηση στη Σμύρνη, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο κ. Νταβούτογλου (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την ανάγκη συνεννόησης ώστε να είναι αποτελεσματική η διαχείριση του προσφυγικού επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός είναι σε επαφή με όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την προσφυγική κρίση, εν όψει και της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χτες Τετάρτη με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία ώστε η διαχείριση του προσφυγικού να είναι αποτελεσματική.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό θα δημιουργούσε ένα εξαιρετικό υποβάθρο για να αποβεί επιτυχής και παραγωγική η διακυβερνητική συνάντηση στη Σμύρνη, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο κ. Νταβούτογλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή