Στο πλευρό των προσφύγων στον Πειραιά η Ιερά Σύνοδος και η «Αποστολή»

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 16:58
UPD:16:59
A- A A+

Στο πλευρό των προσφύγων στον Πειραιά βρέθηκε σήμερα η διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας και η «Αποστολή» καθώς μετά από σχετική παρότρυνση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου διεκόπη η συνεδρίαση και αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τους χώρους προσωρινής παραμονής.

Την  αντιπροσωπεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος υποδέχθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού  «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, μαζί με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μόραλη και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη.

Στην διάρκεια της επισκέψεως της στον Πειραιά η Αντιπροσωπεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και η «Αποστολή» προχώρησαν στην διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής και πακέτων τροφίμων που αναμένεται να ανακουφίσουν σημαντικά την κατάσταση.

Η Εκκλησία θεωρεί παιδιά της όλους τους πρόσφυγες και θα συνεχίσει να συνδράμει ενεργά και συντονισμένα για την φροντίδα και την ανακούφιση τους.

Επίσης σημειώθηκε η ανάγκη επίδειξης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τη χώρα μας, πρώτιστα με την επανεξέταση των αποφάσεων για φράκτες αλλά και με ουσιαστικές προσπάθειες για ανάσχεση των προσφυγικών ροών. Σ’ αυτό το πλαίσιο μάλιστα εντάσσετε και η πρόσφατη επιστολή που εστάλη προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και Αρχηγούς Εκκλησιών επιστολή «ώστε από κοινού άνθρωποι με αρμοδιότητα αλλά και κοινωνική επιρροή, να εργασθούν για την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος» δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή