Επικοινωνία Λαβρόφ – Κέρι για την εκεχειρία στη Συρία

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 00:36
UPD:01:10
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Την ανάγκη για τη συνεργασία ΗΠΑ – Ρωσίας, προκειμένου να διασφαλιστεί το τέλος των εχθροπραξιών στη Συρία, επαναβεβαίωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών επιβεβαίωσαν την κρίσιμη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών, ιδιαίτερα στο στρατιωτικό πεδίο, την ενίσχυση της εφαρμογής της εκεχειρίας, η οποία πρέπει να γίνεται σεβαστή από κοινού από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τις ένοπλες οργανώσεις της αντιπολίτευσης που δεν συνεργάζονται με τρομοκράτες», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Μόσχας.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ δήλωσε πως στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ στις αμερικανικές εγκαταστάσεις στο Αμάν στην Ιορδανία βρίσκονται σε διαρκή επαφή με αξιωματούχους στην ρωσική βάση Χμέιμιμ στη Συρία για τις εξελίξεις στη χώρα.

Νωρίτερα την Τρίτης, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν λάβει κατά το τελευταίο 24ωρο αναφορές αξιοσημείωτων παραβιάσεων της εκεχειρίας στη Συρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή