Τουρκία: Η στρατηγική των ΗΠΑ στη Συρία βασίζεται σε μια κουρδική τρομοκρατική οργάνωση

«Παρακλάδι του PKK και σύμμαχοι της Ρωσίας και του Άσαντ οι ένοπλοι Κούρδοι της Συρίας»
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 19:47
UPD:20:03
REUTERS/BASSAM KHABIEH

Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τις YPG, καθώς οι τελευταίες έχουν δώσει σημαντικές μάχες στο έδαφος με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η στρατηγική των ΗΠΑ στη Συρία βασίζεται σε μια μικρή κουρδική τρομοκρατική οργάνωση, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν, αναφερόμενος στις κουρδικές πολιτοφυλακές της βόρειας Συρίας.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο κ. Ακντογάν, ισχυρό στέλεχος της ισλαμοσυντηρητικής τουρκικής κυβέρνησης, διέψευσε ότι η Άγκυρα ετοιμάζει μονομερή χερσαία εισβολή στη Συρία.

Η Τουρκία θεωρεί το συριακό κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και το ένοπλο τμήμα του, Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ως παρακλάδια του παράνομου Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), το οποίο δρα ένοπλα στο τουρκικό Κουρδιστάν από το 1984.

Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τις YPG, καθώς οι τελευταίες έχουν δώσει σημαντικές μάχες στο έδαφος με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο κ. Ακντογάν σημείωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δουν πως το PYD και οι YPG βρίσκονται στο πλευρό της Ρωσίας και του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή