Όσκαρ 2016: Η χαμηλότερη τηλεθέαση των τελευταίων ετών

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 15:05
UPD:15:05
A- A A+

Τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων οκτώ ετών κατέγραψε η τηλεθέαση της τελετής απονομής των 88ων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, παρά τον ντόρο για την απουσία μαύρων υποψηφίων και τα αιχμηρά σχόλια του παρουσιαστή Κρις Ροκ, η τελετή της Κυριακής στην οποία θριάμβευσαν το «Spotlight» και η ταινία «The Revenant», είχε 34,3 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Η περυσινή τελετή, ένα από τα προγράμματα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ που κατά παράδοση αναμεταδίδεται από το ABC, θυγατρική της Disney, με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Πάτρικ Χάρις, είχε 37,3 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Την Κυριακή, η βραδιά με οικοδεσπότη τον 50χρονο κωμικό Κρις Ροκ, είχε τη χειρότερη τηλεθέαση από το 2008, όταν την τελετή απονομής – στην οποία το φιλμ «Καμιά πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» ανακηρύχθηκε ταινία της χρονιάς - παρακολούθησαν μόνο 32 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η τελετή απονομής του 2014, με οικοδέσποινα την Έλεν ΝτεΤζένερις, απέσπασε το ρεκόρ τηλεθέασης με 43,7 εκατομμύρια θεατές. Εκείνη τη χρονιά τα βραβεία σάρωσε η ταινία «Δώδεκα χρόνια σκλάβος» του Στιβ ΜακΚουίν.

Σε σχετική αναφορά της, η εφημερίδα Los Angeles Times υπογραμμίζει ότι η τηλεθέαση τελετών με απονομές βραβείων ακολουθούν γενικά πτωτική τάση τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα, εκτιμά πως η απουσία ενός φιλμ με μεγάλη επιτυχία μεταξύ αυτών που διαγωνίζονταν για το βραβείο καλύτερης ταινίας συνέβαλε στην πτώση της τηλεθέασης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV