Όσκαρ: O Λεονάρντο Ντι Κάπριο για την κλιματική αλλαγή

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 14:04
UPD:14:04
EPA/AARON POOLE / AMPAS / HANDOUT
A- A A+

Ο 41χρονος Λεονάρντο Ντι Κάπριο κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ, το οποίο περίμενε εδώ και χρόνια, και ανέβηκε στη σκηνή του Dolby Theatre μπροστά στο κοινό που είχε σηκωθεί όρθιο και τον χειροκροτούσε, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του έναν σπουδαίο ηθοποιό.

EPA/PAUL BUCK

O ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο με τον σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου.

Kλείνοντας τον ευχαριστήριο λόγο του, o Ντι Κάπριο μίλησε για το περιβάλλον, για την κλιματική αλλαγή που συμβαίνει γύρω μας, για όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης.

«Πρέπει να στηρίζουμε ηγέτες από όλον τον κόσμο που δεν μιλούν για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά που μιλούν για όλη την ανθρωπότητα, για τους ιθαγενείς, για τα δισεκατομμύρια των μη προνομιούχων που θα επηρεαστούν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

EPA/MATT PETIT / AMPAS / HANDOUT
Για τα παιδιά των παιδιών μας και για όλους εκείνους που οι φωνές τους πνίγηκαν από τις πολιτικές της απληστίας. Σας ευχαριστώ όλους για αυτό το απίστευτο βραβείο σήμερα. Ας μην παίρνουμε αυτόν τον πλανήτη ως δεδομένο. Δεν παίρνω αυτό που συνέβη σήμερα εδώ ως δεδομένο», είπε, φανερά συγκινημένος, ο Αμερικανός ηθοποιός.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς