Γ. Κουμουτσάκος: Το πρωί ο Πρωθυπουργός ζητά συναίνεση και το βράδυ διχάζει

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 12:33
UPD:14:17
ΕΡΤ1
A- A A+

Σφοδρή επίθεση στον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος όπως ειπε, «εξελίσσεται σε μοιραίο πρωθυπουργο για την Ελλάδα», εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικων συντακτών.

«Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν. Το προσφυγικό οδηγείται εκτος ελέγχου. Η πραγματική οικονομία έρημο τοπίο. Η διαπραγμάτευση είναι "κλινικά νεκρή" και η κοινωνία βράζει. Ο κ. Τσίπρας (...) υβρίζει, πολώνει, ψεύδεται, συκοφαντεί. Το πρωί ζητά συναίνεση και το βράδυ διχάζει» είπε συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος.

Αντιθέτως, πρόσθεσε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει τις πρωτοβουλίες στο μεταναστευτικό, το οποίο θεωρεί ζήτημα τεράστιας εθνικής σημασίας με ευρωπαϊκές και διεθνείς διαστάσεις. «Μετέχουμε ενεργά για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα. Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλο» είπε.

Επιπλέον, ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. συνέστησε ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων, ότι έχουν γίνει τα πρέποντα διαβήματα, πριν από την κυβέρνηση, τόσο προς την Αυστρία όσο και προς την Τουρκία χθες, ότι ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους 28 πρέσβεις και συμμετείχε με καθαρές, εθνικές θέσεις στο ΕΛΚ. «Οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν, γιατί αυτό επιβάλλει η σοβαρότητα των περιστάσεων» επισήμανε.

Για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. είπε πως όταν ξεκίνησε η συζήτηση η εκτίμηση ήταν ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αν αναλάμβανε τους ρόλους που είχαν τεθεί. «Μέσα σε τρεις μέρες οι διαβεβαιώσεις του κ. Καμμένου κατέρρευσαν. Άλλα μας είπε και άλλα έγιναν. Χθες ξημερώματα έκλεισε η συμφωνία. Υπήρξε μια δραματική συζήτηση που δεν έχει καμία σχέση με τα όσα αρχικά είχαν ειπωθεί. Ζητάμε άμεση πληροφόρηση για το 4σελιδο που συμφωνήθηκε στο ΝΑΤΟ» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως αν η Ελλάδα ασκήσει βέτο, αυτό θα είναι απόδειξη αδυναμίας της κυβέρνησης να πείσει την Ευρώπη. «Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, η Ν.Δ. θα ακολουθήσει την πολιτική του εθνικού συμφέροντος. Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί μια επανάληψη αυτού που λέει σκληρή διαπραγμάτευση και πέρυσι οδήγησε σε οδυνηρά αποτελέσματα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ επισήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα για να διαπραγματευτεί. «Εμείς θα πάμε με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η συνάντηση θα γίνει πριν τη Σύνοδο. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις να παρουσιάσουμε και δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί. Δεν μπορεί μόνος του, χωρίς να ακούσει τους αρχηγούς και να ακούσει προτάσεις, να διαπραγματευτεί» υποστήριξε.

Απαντώντας στα όσα είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας για τη λίστα Μπόργιανς ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό, πως προσπαθεί να αγκυστρωθεί στο παρελθόν και πως ουσιαστικά παραποίησε την επιστολή Μπόργιανς που παρουσίασε χθες στη Βουλή. «Ο κ. Τσίπρας κατέβηκε το βράδυ ένα ακόμα σκαλί αναξιοπιστίας και ψεύδους. Εφτασε στο σημείο να παραποιήσει το περιεχόμενο της επιστολής. Να μη θεωρήσει ο κ. Τσίπρας, το γεγονός ότι δεν μπαίνουμε στην αρένα λάσπης που συνειδητά χτίζει, είναι στάση αδυναμίας. Ειναι στάση ευθύνης» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο υπάρχουν δύο επιστολές, η πραγματική στα γερμανικά και η ελληνική που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. «Στην επιστολή στα γερμανικά ο κ. Μπόργιανς λέει "του προσέφερε βοήθεια για την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης και ηλεκτρονικά στοιχεία - cd" Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο στη μετάφραση ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τη φράση "από cd"».

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι σήμερα συνεδριάζει η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, στην οποία πρόεδρος ειναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με θέμα την πορεία διαβούλευσης για νέο καταστατικό. Ανακοίνωσε, επίσης ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. στις 17:30 θα συναντηθεί με νέους μηχανικούς, στο πλαίσιο των επαφών του με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς και αύριο στις 10:00 θα παραχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, κατά την οποία θα παρουσιαστεί η φιλοσοφία του εγχειρήματος επεξεργασίας του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή