ΚΚΕ: Ευκαιριακές οι τοποθετήσεις Γαλλίας, Γερμανίας για την Κύπρο

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 14:36
A- A A+

«Η στάση της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στην Κυπριακή δημοκρατία, την οποία επιμένει να μην αναγνωρίζει όπως όφειλε, αν γίνει αποδεκτή από την Ε.Ε., είναι δυνατό να οδηγήσει στην ύπαρξη ενός ανισότιμου καθεστώτος για την Κύπρο στην Ε.Ε.», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Υπεύθυνη γι αυτό δεν είναι μόνο η κυβέρνηση της Τουρκίας, ούτε μόνο η προεδρεία της Ε.Ε. που ασκεί η Μεγάλη Βρετανία και η οποία σιγοντάρει την τακτική της ηγεσίας της Τουρκίας. Είναι και η Ε.Ε.», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, και υπογραμμίζει πως «οι τοποθετήσεις των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας υπέρ της αναγνώρισης της Κύπρου από την Τουρκία είναι ευκαιριακές και έχουν αφετηρία τις αντιθέσεις μεταξύ των ηγετικών κρατών της Ε.Ε. και τα διαπραγματευτικά ιδιαίτερα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί στο όνομα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ε.Ε., να συναινεί ουσιαστικά με τη διαμορφούμενη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση. Οφείλει να σεβαστεί την εκφρασμένη θέληση των ελληνοκυπρίων στο "σχέδιο Ανάν"», καταλήγει η ανακοίνωση του Κουμουνιστικού Κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή