Όλγα Γεροβασίλη: Έτοιμοι να επιστρέψουν οι Ευρωπαίοι, εν αναμονή απάντησης του ΔΝΤ

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 13:13
UPD:13:48
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Αν και σημείωσε πως δεν έχουμε φύγει από τα χρονικά περιθώρια που είχαν τεθεί, είπε πως «δεν έχουμε είκονα πότε» θα επιστρέψουν (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Έτοιμοι να επιστρέψουν στην Αθήνα είναι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σημείωσε ότι απομένει να διευκρινιστεί η στάση του ΔΝΤ.

Αν και σημείωσε πως δεν έχουμε φύγει από τα χρονικά περιθώρια που είχαν τεθεί, δηλαδή οι θεσμοί αναμένονταν αυτή τη βδομάδα, είπε πως «δεν έχουμε εικόνα πότε» θα επιστρέψουν.

Πρόσθεσε ότι το θέμα είναι ότι δεν έχει απαντήσει ακόμη το ΔΝΤ και γίνεται προσπάθεια και από τους Ευρωπαίους και από εμάς ώστε το Ταμείο να δώσει εξηγήσεις ή να δώσει ένα πλάνο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το δημοσίευμα περί «διαζυγίου» από τον Ιανουάριο κοινή συναινέσει με το ΔΝΤ, κ. Γεροβασίλη είπε πως το Ταμείο παρέμεινε στο πρόγραμμα που έγινε με τη συμφωνία του καλοκαιριού ως τεχνικός σύμβουλος γιατί δεν είχαμε κάτι άλλο να πάρουμε οικονομικά από αυτό. Γι' αυτό και σταμάτησε στο να συμμετέχει ενεργά στο παρόν πρόγραμμα, σημείωσε.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, αυτό που αναφέρεται στο δημοσίευμα είναι τεχνικό θέμα και πρόσθεσε πως το ΔΝΤ θα αποφασίσει μέχρι τον Μάρτιο, στη διαδικασία της αξιολογησης, την παραμονή του ή όχι στο πρόγραμμα και με ποιους όρους.

Η κ. Γεροβασίλη κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, είπε πως οι επαφές σε επίπεδο κλιμακίων συνεχίζονται, «και η εκτίμηση μας είναι ότι οι θέσεις της κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών συγκλίνουν αρκετά ικανοποιητικά». «Χρειάζεται να διευκρινιστεί η στάση του ΔΝΤ» ανέφερε για την πορεία των διαπραγματεύσεων η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε πως η κυβέρνηση κάνει όλες τις αναγκαίες επαφές προς αυτή την κατεύθυνση.

Επανέλαβε ότι από ευρωπαϊκής πλευράς, τόσο σε πολιτικό όσο και επίπεδο θεσμών, έχει υπογραμμιστεί επανειλημμένα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή