Νέα έκκληση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στον ΔΣΑ για τη δίκη της Χ.Α.

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 11:54
UPD:13:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
A- A A+

Έκκληση στον πρόεδρο του ΔΣΑ να δοθεί άδεια στους δικηγόρους να συμμετάσχουν στη δίκη της Χρυσής Αυγής απηύθυνε εκ νέου, μέσω του Αlpha 989, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου εν όψει και της αποφυλάκισης του Γιώργου Ρουπακιά.

Η κ. Θάνου σημείωσε ότι τώρα, κατά το διάστημα της αποχής, οι φορείς της Δικαιοσύνης δεν βρίσκονται σε αντιπαράθεση. Αντίθετα θεωρώ, πρόσθεσε, ότι όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια ώστε να υπάρχει συνεργασία μεταξύ μας και να μπουν στο περιθώριο όλα αυτά που δεν συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία της δικαιοσύνης για να μπορέσουν να επιταχυνθούν κυρίως αυτές οι μεγάλες δίκες, οι οποίες έχουν και σοβαρότητα και γενικότερο πολιτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον.

Διευκρίνισε πως η καθυστέρηση δεν οφείλεται μόνο στην αποχή των δικηγόρων αλλά και σε άλλους παράγοντες, όπως π.χ. στα κενά των δικαστών.

 «Δεν επρόκειτο να έχει περατωθεί η δίκη έως τις 18 Μαρτίου που λήγει η προσωρινή προφυλάκισή του» είπε η κ. Θάνου και τόνισε πως γίνεται προσπάθεια να ολοκληρώνονται οι δίκες εντός του 18αμήνου.

«Δεν θεωρώ ότι άργησε η δίκη. Και ο χρόνος της ανάκρισης ήταν εύλογος και η δίκη άρχισε κανονικά δηλ. από τον Απρίλιο του ‘15. Το κακό είναι ότι σε μια αίθουσα γίνονται τόσο πολλές δίκες ώστε υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Συμβάλλει στην αργοπορία και το χωροταξικό. Πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να μην έχουμε επανάληψη του φαινομένου αυτού. Όλοι αυτοί οι παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθυστέρηση μπορεί να συμβάλλουν και σε κίνδυνο αποφυλάκισης λόγω συμπληρώσεως του ορίου κρατήσεως και παραγραφής αδικημάτων. Γίνεται κάθε προσπάθεια από τους δικαστές και τους εισαγγελείς ώστε να ολοκληρώνονται οι δίκες για να μην υπάρχει ο κίνδυνος, αν και μερικές φορές αυτό δεν είναι δυνατόν», πρόσθεσε.

Τόνισε ακόμη ότι συμμερίζεται τον πόνο και τη θλίψη της κ. Φύσσα αλλά δεν παρασύρεται από συναισθήματα. «Θα κάνω κάθε προσπάθεια να μην υπάρξει κάποιο παρόμοιο φαινόμενο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης και πρέπει να γίνουν πολλά» διαβεβαίωσε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή