Μπάσκετ: Εύκολα ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ, «ίδρωσε» η ΑΕΚ

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 18:55
UPD:20:40
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία ήταν ντέρμπι μόνο κατ΄ ευφημισμόν, αφού οι «πράσινοι» το μετέτρεψαν σε αποκλειστικά δική τους παράσταση και επικρατώντας με 90-67, υποχρέωσαν τον «Δικέφαλο» στην έκτη συνεχή ήττα στην Α1.

Αντίθετα, η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Κηφισιά, της οποίας επιβλήθηκε τελικά με 76-73 στο δεύτερο σημερινό παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής.

Στην Πυλαία ουσιαστικά ο αγώνας δεν επιδέχεται κριτικής, αφού ο ελλιπής ΠΑΟΚ (εκτός και πάλι Σχορτσανίτης, Βασιλειάδης) κατόρθωσε να κοντράρει τους «πράσινους» μόνο στο πρώτο πεντάλεπτο, πριν πετάξει... λευκή πετσέτα.

Οι Ουίλιαμς και Χέινς μεταμόρφωσαν τον Παναθηναϊκό, με τον πρώτο να προσφέρει σε άμυνα, οργάνωση, εκτέλεση και να σταματά στους 18 πόντους, όντας πρώτος σκόρερ, ενώ ο δεύτερος πρόσφερε 9 πόντους με 3 τρίποντα.

Στο ΟΑΚΑ, το νέο επεισόδιο που είχε ο Γιούρε Ζντοβτς με παίκτη του, αυτή τη φορά με τον Μπράουν, «ξύπνησε» την ΑΕΚ που είχε βρεθεί να χάνει από την Κηφισιά ακόμη και με 11 πόντους και συντέλεσε ώστε οι «κιτρινόμαυροι» να φτάσουν στην έκητη συνεχή νίκη στην Α1.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλή άμυνα στην τρίτη περίοδο και ανέτρεψαν την κατάσταση, έστω και αν στο τέλος πήγαν να τα χαλάσουν όλα επιδεικνύοντας αυτοκαταστροφικές τάσεις. Η ΑΕΚ θα πάει με διαφορά ενός πόντου στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, που αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο. 

Κορυφαίοι της νικήτριας ήταν οι Καλαμπόκης (13 πόντοι), Χέρστον (11π.) και Κάρτερ (10π.), ενώ για το συγκρότημα των βορείων προαστίων ο Χογκ είχε 19 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις