Μπάσκετ: Επικίνδυνη έξοδος στη Θεσσαλονίκη για Παναθηναϊκό

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 01:33
UPD:16:19
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
A- A A+

Στο κλειστό της Πυλαίας είναι στραμμένη σήμερα η προσοχή των φίλων του μπάσκετ, καθώς ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (17:00) στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών.

Ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες, για διαφορετικούς λόγους. Ο «Δικέφαλος» προέρχεται από πέντε συνεχείς ήττες, οπότε μια νίκη επί ενός αντίπαλου της ισχύος των «πρασίνων» θα έδινε μια τεράστια τόνωση στην ψυχολογία των παικτών του.

Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που έχει δυνατότητες και το απέδειξε τόσο στον πρώτο γύρο, όταν έχασε τη νίκη στο ΟΑΚΑ στις λεπτομέρειες, όσο και πιο πρόσφατα στο ΣΕΦ, όταν για 38 λεπτά απειλούσε τον Ολυμπιακό με ήττα.

Εξάλλου, η τελευταία νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν επίσης επί ενόις μεγάλου αντίπαλου, καθώς στις 16 Ιανουαρίου είχε επικρατήσει με 79-75 της ΑΕΚ, στο ντέρμπι των δύο «Δικεφάλων», ενώ με νέα ήττα ο ΠΑΟΚ θα κινδυνεύει να χάσει τα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, ισοβαθμεί στην κορυφή με τον Ολυμπιακό και δεν έχει περιθώριο για «στραβοπάτημα» στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με τους «ερυθρόλευκους». 

Το δεύτερο κυριακάτικο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ξεκινώντας επίσης στις 17:00, με την ΑΕΚ να φιλοξενεί τη δυνατή και επικίνδυνη Κηφισιά σε ένα παιχνίδι με ιστορική χροιά για τους «κιτρινόμαυρους».

Συγκεκριμένα, αυτός θα είναι ο 800ός αγώνας της ΑΕΚ από καταβολής Α1 Εθνικής Κατηγορίας, δηλαδή από το 1986, διάστημα στο οποίο η «βασίλισσα» μετρά έως τώρα 429 νίκες και 370 ήττες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις