Σλοβενία: Διαμαρτυρία κατά σχεδίων για νέο κέντρο υποδοχής προσφύγων

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 21:32
UPD:21:41
EPA/CHRISTIAN BRUNA

Το κέντρο φιλοξενίας σχεδιάζεται να δημιουργηθεί σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τη Λιουμπλιάνα. (φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Χιλιάδες Σλοβένοι διαδήλωσαν σήμερα κατά της έναρξης λειτουργίας κέντρου υποδοχής προσφύγων κοντά στη Λιουμπλιάνα. Η πλέον μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Οκτώβριο έλαβε χώρα ύστερα από κάλεσμα οργάνωσης και με την υποστήριξη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του κεντροδεξιού Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS), την ώρα που η κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα με στόχο τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

΄Το κέντρο φιλοξενίας σχεδιάζεται να δημιουργηθεί σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τη Λιουμπλιάνα. Τουλάχιστον 3.000 διαδηλωτές, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο Slovenija, συγκεντρώθηκαν στον χώρο, όπου θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες, με πανό, στα οποία αναγράφονταν τα συνθήματα «κέντρο για τους πρόσφυγες, όχι ευχαριστώ» ή «το καθήκον όλων των πατριωτών είναι να υπερασπίζονται την χώρα ενάντια σε αυτήν την κυβέρνηση».

Οι διαδηλωτές σχημάτισαν έναν μεγάλο κύκλο μπροστά από το κτίριο όπου θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή