Γερμανία:Αντιδράσεις για βίαιη μεταχείριση προσφύγων

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 19:53
UPD:21/02/2016 17:29
euronews
A- A A+

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία η προβολή βίντεο, στα οποία καταγράφονται αστυνομικοί στη Σαξονία να απομακρύνουν με τη βία από ένα λεωφορείο αιτούντες άσυλο, οι οποίοι δεν ήθελαν να μεταβούν στο κέντρο φιλοξενίας τους, καθώς είχαν τρομοκρατηθεί από διαδηλωτές εναντίον των προσφύγων και μεταναστών.

Τα δύο βίντεο γυρίστηκαν την Πέμπτη το βράδυ στο Κλάουζνιτς, ένα χωριό σε απόσταση 50 χιλιομέτρων νότια της Δρέσδης και έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου. Στα πλάνα διακρίνεται αστυνομικός να αρπάζει έναν έφηβο από το λαιμό για να τον αναγκάσει να αποβιβαστεί από ένα λεωφορείο- όπου αναγράφεται η επιγραφή "Reisegenuss" (Ευχαρίστηση να ταξιδεύουμε)- κι ενώ αντηχούν οι κραυγές περίπου εκατό διαδηλωτών που φωνάζουν «επιστρέψτε στα σπίτια σας!».

Ένας άλλος έφηβος, ο οποίος έχει ξεσπάσει σε λυγμούς, κατεβαίνει μόνος του από το λεωφορείο, ενώ δύο γυναίκες, που κάθονταν στις πρώτες θέσεις, τις απομακρύνουν σηκωτές. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αστυνομία άσκησε βία σε άλλους δύο πρόσφυγες.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή