Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Νίκαιας, ανοιχτοί σε διάλογο εκείνοι στα Τέμπη

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 20:49
UPD:21:32
INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Τρίτη στις 4 το απόγευμα θα κλείσουν την παλιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ για ένα τρίωρο, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφορίες των θεσσαλικών πόλεων.

A- A A+

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αποφάσισαν την Τρίτη σε συνεδρίασή τους τα μέλη της γενικής συνέλευσης του μπλόκου της Νίκαιας, με κλιμάκωση των δράσεων διαμαρτυρίας από μέρα σε μέρα.

Όπως αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, στις 16.00 την Τρίτη θα κλείσουν την παλιά Εθνική Οδό Λάρισας - Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ για τρεις ώρες, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Εφορείες των Θεσσαλικών πόλεων.

Παράλληλα, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με την κίνηση συναδέλφων τους να παραδώσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή τους, οι αγρότες του συγκεκριμένου μπλόκου στέκονται στις κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αθήνα και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις δράσεις τους.

Τονίζουν, επίσης ότι «ο αγωνιστικός συντονισμός με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν επέτρεψαν, μέχρι τώρα, στην κυβέρνηση να φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή» και προαναγγέλλουν ότι θα συνεχίσουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Όπως αναφέρουν, «επιμένει η κυβέρνηση να μας κατηγορεί ότι αρνούμαστε το διάλογο. Εξαρχής ξεκαθαρίσαμε ότι σε διάλογο για «το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. στο λαιμό μας» δεν θα πάμε. Γι' αυτό η κυβέρνηση ας συζητήσει με τους διάφορους “προθύμους” που αλληλοσπρώχνονται για το ποιός θα πρωτοανέβει τα σκαλιά του Μαξίμου, κι ύστερα, μερικοί από αυτούς έχουν το θράσος να κατηγορούν εμάς ότι θέλουμε “να τα βρούμε με την κυβέρνηση για να ξεφουσκώσει ο αγώνας”».

Τονίζουν εν συνεχεία ότι ζήτησαν από την κυβέρνηση ν' αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, να καταργηθούν τα μέτρα για το φορολογικό και το κόστος παραγωγής που έχουν ήδη ψηφιστεί ως προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου κι εφαρμόζονται, και μετά να γίνει συζήτηση.

Τέμπη: «Μένουμε μακριά από μεθοδεύσεις ανθρώπων που προσπαθούν να τραυματίσουν τον δίκαιο αγώνα»

«Μένουμε μακριά από μεθοδεύσεις και σπασμωδικές κινήσεις ανθρώπων που προσπαθούν να τραυματίσουν τον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι αγρότες όλη της χώρας, ενωμένοι κάτω από τα αιτήματα και τις προτάσεις που έλαβε η κυβέρνηση την Τετάρτη», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών.

Όπως τονίζουν, μετά από επικοινωνία τους με στέλεχος της κυβέρνησης, η προκαθορισμένη συνάντηση μας με τον Πρωθυπουργό για την Τρίτη (16-2-16) μετατίθεται για αμέσως μετά την επιστροφή του από το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες.

«Αναμένουμε έναν έντονο διάλογο με διάθεση για λύσεις από τη την πλευρά του, από την στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι είναι στον δρόμο και το ζήτημα είναι ζωής και θανάτου για το σύνολο του αγροτικού κόσμου», υπογραμμίζουν και σημειώνουν ότι το αγροτικό κίνημα παραμένει αρραγές.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών σημειώνουν ότι από την περασμένη Τετάρτη είχαν στείλει στην κυβέρνηση τις προτάσεις τους, με τις οποίες, όπως τονίζουν, έχουν συνταχθεί και 30 αγροτικά μπλόκα. Εξηγούν επίσης ότι αναμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση για διάλογο βάσει των προτάσεών τους. 

Οι ίδιοι καταγγέλλουν προσπάθεια «υπονόμευσης και προβοκάτσιας» των κινητοποιήσεών τους από φορείς που, όπως τονίζουν, δεν εκπροσωπούν το αγροτικό κίνημα. 

Η εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών παραμένει αποκλεισμένη επ’ αόριστον.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή