Χαρίρι: Ο Λίβανος δεν θα γίνει ποτέ ιρανική επαρχία

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 15:19
UPD:15:22
REUTERS/HASAN SHAABAN

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου μιλούσε στη Βηρυττό για την 11η επέτειο από τη δολοφονία του πατέρα του, Ραφίκ Αλ Χαρίρι.

A- A A+

Ο σουνίτης μουσουλμάνος πολιτικός του Λιβάνου Σάαντ Αλ Χαρίρι τόνισε την Κυριακή ότι ο Λίβανος δεν θα γίνει ποτέ «ιρανική επαρχία» και επιτέθηκε στη σιιτική μουσουλμανική Χεζμπολάχ για τη στάση της στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου μιλούσε στη Βηρυττό για την 11η επέτειο από τη δολοφονία του πατέρα του, Ραφίκ Αλ Χαρίρι.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σύρει τον Λίβανο στο στρατόπεδο της εχθρότητας κατά της Σαουδικής Αραβίας και των άλλων Αράβων αδελφών μας. Ο Λίβανος δεν θα γίνει ποτέ, υπό οποεισδήποτε συνθήκες, μια ιρανική επαρχία. Είμαστε Άραβες και Άραβες θα παραμείνουμε», ανέφερε ο κ. Χαρίρι, ο οποίος χαίρει της υποστήριξης της Σαουδικής Αραβίας.

Η Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, πολεμά στη Συρία στο πλευρό του αλαουΐτη (παραλλαγή του σιιτικού Ισλάμ) προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά κυρίως σουνιτών μουσουλμάνων ανταρτών οι οποίοι υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και άλλες χώρες.

Πέντε μέλη της Χεζμπολάχ έχουν παραπεμφθεί σε δίκη στη διεθνή Δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Ραφίκ Αλ Χαρίρι το 2005.

Η ίδια η οργάνωση αρνείται κάθε εμπλοκή της στο θέμα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή