Ενημέρωση για τη διασφάλιση διακίνησης αγαθών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ζητεί η Κομισιόν

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 17:30
UPD:17:34
naftemporiki.gr

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Την ανησυχία της για την κατάσταση στα ελληνoβουλγαρικά σύνορα, τα οποία έχουν αποκλειστεί από τα μπλόκα των αγροτών, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας ότι παρακολουθεί στενά το ζήτημα.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Λουσία Κοντέ, η Επιτροπή ενημερώθηκε (από τις ελληνικές αρχές στις 28 Ιανουαρίου και από τη Βουλγαρία στις 3 Φεβρουαρίου) για τα μπλόκα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και τον κίνδυνο να διαταραχθεί η ελεύθερη διακίνηση αγαθών.

Η εκπρόσωπος τόνισε ότι η Επιτροπή αναμένει ενημερώση από τις ελληνικές αρχές για τα μέτρα που σκέπτονται να λάβουν προκειμένου να διασφαλιστεί η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή έστειλε τη σχετική επιστολή στις ελληνικές αρχές στις 10 Φεβρουαρίου.

Εξάλλου, κατά την επίσκεψή του στη Σόφια την Πέμπτη, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε την ευκαιρία να συζητήσει την κατάσταση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε και τις δύο πλευρές (Ελλάδα και Βουλγαρία) να βρουν μία λύση μέσω του διαλόγου, είπε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή