Προτάσεις Μεϊμαράκη για ΔΕΚΟ, συνεργασίες στις εκλογές για ΟΤΑ

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 14:41
A- A A+

Την ανάγκη τολμηρών κινήσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, όπως η άρση της μονιμότητας για όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ, που έπρεπε να έχουν γίνει από την προηγούμενη δεκαετία για να είναι η Ελλάδα περισσότερο ανταγωνιστική, υπογραμμίζει ο Γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή της Κυριακής».

Ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ότι η συμφωνία για την εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ πρέπει να γενικευτεί. Προσθέτει όμως ότι κάθε ΔΕΚΟ έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες οι οποίες και πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποστηριχθούν από τη ΝΔ πρόσωπα που έχουν την ευρύτερη κοινωνική αποδοχή και προέρχονται και από το χώρο της Αριστεράς, επικαλούμενος τη στήριξη στο παρελθόν της ΝΔ προς τον Θεόδωρο Κατριβάνο.

«Ο κ. Μεϊμαράκης επί τη ουσίας προτείνει αυτό που ήδη έχει απορρίψει ο ΣΥΝ. Οπως γνωρίζετε έχουμε αποκλείσει κεντρικές συμφωνίες και συνεργασίες με τις δυνάμεις του δικομματισμού στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης του Οκτωβρίου του 2006», σχολίασε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Ν. Χουντής, ο οποίος απέρριψε και πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για διάλογο και συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Τέλος, όσον αφορά τη δήλωση του κ. Μεϊμαράκη για την άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ, έκανε λόγο για απόπειρα πλήρους απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων στον Δημόσιο Τομέα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή