Παραίτηση Ανδ. Νεφελούδη ζητεί ο Γ. Βρούτσης

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 19:47
UPD:21:10
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη ζήτησε ο πρ. υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στη Βουλή. «Περιμένουμε τους αγρότες να συζητήσουμε», απάντησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αφορμή αποτέλεσε ανάρτηση του κ. Νεφελούδη στο Facebook, με την οποία, κατά τον Γ. Βρούτση, «μιλά με ειρωνική διάθεση στους αγρότες και λέει ότι τα τρακτέρ είναι τανκ. Ζητάμε την παραίτηση Νεφελούδη. Ρίχνει λάδι στη φωτιά σε μια περίοδο που η κοινωνία βράζει».

«Οι αγρότες είναι στους δρόμους για τα πέντε χρόνια μαυρίλας των δικών σας πολιτικών. Εμείς προσπαθούμε να διορθώσουμε αυτά τα πράγματα», υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος και τόνισε ότι «η μεγάλη πλειονότητα των αγροτών είναι στους δρόμους γιατί δεν αντέχουν πέντε χρόνια μαυρίλας μνημονιακών πολιτικών. Φαίνεται όμως από τα τελευταία επεισόδια σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ορισμένοι πράγματι δεν έχουν στο μυαλό τους τον διάλογο αλλά την τεχνητή όξυνση. Πρέπει να ξεχωρίζουμε τους αγρότες. Πάγια το αίτημά τους ήταν να δουν τον Πρωθυπουργό. Τους περιμένουμε να συζητήσουμε».

«Δεν τους περιμένουμε να καταλάβουν το Σύνταγμα με τα τρακτέρ όπως λένε. Γι’ αυτό τους ξεχωρίζουμε. Για εμάς οι αγρότες είναι ελπίδα για τον τόπο», πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Ανδ. Νεφελούδης: «Θα έρθουν λέει με τα τανκς (συγνώμη τα τρακτέρ εννοούσα)»

Σε ανάρτησή του στο Facebook την Κυριακή, ο κ. Νεφελούδης παρομοίασε τις αντιδράσεις για το ασφαλιστικό με μία εικόνα, όπως είπε: «Αυτό που συμβαίνει με το ασφαλιστικό μου φέρνει στο νου μια εικόνα. Αυτήν του παππού και της γιαγιάς (η αυτονόητη συντήρηση, η ανασφάλεια, η συνήθεια και ο φόβος του νέου), του ζευγαριού που βλέπει πως τα πράγματα δεν πάνε και κάτι πρέπει να αλλάξει για τα δύο παιδιά που έχουν και όλοι μαζί μένουν σε ένα σπίτι που τρίζουν τα θεμέλιά του. Λεφτά δεν έχουν παρά ελάχιστα, προβλέψεις για σεισμό από τα ραδιόφωνα, αυτά τα ελάχιστα φτάνουν μόνο για να διορθώσουν τα θεμέλια και να αντέξουν το σεισμό, για να μπορέσουν να ζήσουν τα παιδιά τους και οι γέροντες βάζουν βέτο (είναι η παράδοση βλέπεις) και το σπίτι γκρεμίζεται σιγά σιγά και η ακινησία είναι ο χειρότερος εχθρός. Όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει την μάχη της προόδου με την αντίδραση στην Ελλάδα του σήμερα».

«Από την άλλη ακούω τους αγρότες να ζητούν 30000 ευρώ αφορολόγητα, να αποσυρθεί ό,τι δεν τους βολεύει και να βλέπω δίπλα τους κοτσονάτους τους υπόδικους και αυτούς να χαίρονται χωρίς να καταλαβαίνουν, την ξεφτίλα του πράγματος και που τους οδηγούν», συνέχισε ο κ. Νεφελούδης και κατέληξε:

«Θα έρθουν λέει με τα τανκς (συγνώμη τα τρακτέρ εννοούσα) στην Αθήνα, για να κάνουν τι; Να εξοργίσουν ακόμα περισσότερο τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες με τους εκβιασμούς και την αδιαλλαξία. Καλώς να έρθουν…».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή