DS3: Με νέο «πρόσωπο» στο Παρίσι

Ποια είναι τα πρώτα δείγματα γραφής - Επίσημη πρεμιέρα την άνοιξη
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 14:46
UPD:14:46
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Το νέο DS3 θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

Η γαλλική DS Automobiles, μέλος του ομίλου PSA, παρουσίασε σε μία «Avant Garde» εκδήλωση στο μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι, το νέο DS3, που πλέον φέρει κι αυτό -όπως και η υπόλοιπη γκάμα της DS Automobiles- τα νέα χαρακτηριστικά της μάρκας και τη μάσκα DS Wings - εφεξής θα χαρακτηρίζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της. Διαθέσιμη θα είναι και η ανοικτή έκδοση του μοντέλου DS3 Cabrio. Η εμπορική διάθεση του νέου DS3 στη χώρα μας υπολογίζεται στα τέλη Μαρτίου.

Το νέο DS3 εξοπλίζεται με τους νέους Euro 6 κινητήρες Βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi. Η έκδοση Performance ξεχωρίζει από το φαρδύτερο μετατρόχιο (26 mm εμπρός και 14 mm πίσω), καθώς και τη μικρότερη κατά 15 mm απόσταση από το έδαφος. Τα αναβαθμισμένα φρένα, το κιβώτιο 6 σχέσεων αλλά και το μπλοκέ διαφορικό υπόσχονται επιδόσεις προσφέροντας οδηγική απόλαυση. Οι σχεδιαστές της DS Automobiles έχουν δώσει ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση στις δυνατότητες εξατομίκευσης, με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμες συνολικά 78 αποχρώσεις για το αμάξωμα.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου εντυπωσιάζει με την πολυτέλεια των επενδύσεων «αλκαντάρα» και έχει αναβαθμιστεί με το σύστημα infotainment, που πλέον διαθέτει και δυνατότητες σύνδεσης με smartphones (υποστήριξη MirrorLink, Apple Car Play, Google Play κ.ά.), ενώ η νέα touch-screen οθόνη κεντρίζει το ενδιαφέρον των επιβατών. Ακόμη, ο εξοπλισμός του ανανεωμένου DS3 μπορεί να περιλαμβάνει και κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος (εμπρός και πίσω), active city brake (για αποφυγή σύγκρουσης), σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα κ.ά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή