Ο χρόνος, που σας απομένει, είναι 8 λεπτά

Η μυστηριώδης κωμωδία «Και μετά, και μετά;...», στο θέατρο Θησείον
Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2016 08:05
UPD:08/02/2016 10:03
A- A A+

Ένα άγνωστο μέρος. Πέντε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Τι κοινό μπορεί να έχουν μεταξύ τους; Ποιος και γιατί τους έχει κλείσει εκεί; Τι είναι αυτή η φωνή, που ακούνε συνεχώς, και δεν ξέρουν σε ποιον ανήκει;

Μυστηριώδης και ανατρεπτική, η κωμωδία της Φωτεινής Αθερίδου, με τίτλο «Και μετά, και μετά;...», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Μίνωα Θεοχάρη, στο θέατρο Θησείον, από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, για 10 μόνο παραστάσεις, έως και την Τρίτη 8 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 7.30 το απόγευμα.

Α, συγγνώμη, λάθος…

Χωρίς να ξέρουν πού βρίσκονται και γιατί, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για τους ήρωες του έργου. Ο χρόνος μειώνεται, και εκείνοι πρέπει, από μόνοι τους, να καταλάβουν πού έφταιξαν. Και τι είναι αυτό που τους ενώνει; Έχουν κοινό εχθρό, αλλά καμία άλλη ομοιότητα.

Το μόνο τους κοινό είναι ότι είναι Έλληνες. Α, συγγνώμη, λάθος… Ένας είναι Κύπριος… «Τσε τι είναι οι Κυπραίοι μάνα μου; Τούρκοι»; Α, είναι όλοι ηθοποιοί. «Λάθος! Ο χρόνος, που σας απομένει, είναι 8 λεπτά». Και μετά;

«Για ένα πράγμα είμαι πιο περήφανος»

Έχοντας αναλάβει τη σκηνοθεσία της παράστασης, ο Μίνως Θεοχάρης σημειώνει: «Δουλεύουμε αρκετό καιρό τώρα και το κάνουμε με την ψυχή μας. Θα μπορούσα να πω το πόσο ωραία έχω περάσει με συναδέλφους, με τους οποίους δεν είχα την τύχη να δουλέψω έως τώρα, ή το πόσο περήφανος είμαι, που κάνουμε ένα ολοκαίνουργιο ελληνικό έργο.

Πέρα, όμως, από όλα αυτά, για ένα πράγμα είμαι πιο περήφανος, ένα θα ήθελα να σηκωθώ όσο πιο ψηλά μπορώ να το φωνάξω και στους άλλους. Είμαι περήφανος για τον καθένα από μας, που, ενώ είμαστε αυτό που ήδη λένε “η γενιά της κρίσης” και ενώ τίποτα γύρω μας δεν βοηθάει τη δημιουργία, δεν χάσαμε την αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε, δεν το βάλαμε κάτω.

NIKOS KARANIKOLAS

Περνάμε καλά, κάνουμε θέατρο, συναντιόμαστε, η Φωτεινή γράφει και σβήνει, τα παιδιά παίζουν, εγώ κάνω τον σκηνοθέτη, ο Στάμος μάς κοιτάει και γελάει (κάτι θα ξέρει), και η ζωή, αυτές τις ώρες που στριμωγμένα καταφέρνουμε να βρεθούμε, η ζωή είναι ωραία. Και μετά; ... Και μετά!!!».

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Φωτεινή Αθερίδου, σκηνοθεσία: Μίνως Θεοχάρης, χορογραφία: Ελένη Γκασούκα, μουσική: Στάμος Σέμσης, ηχογραφημένη φωνή: Θανάσης Αλευράς, οργάνωση παραγωγής: Δάφνη Πιτσίκα, φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας, make up artist: Νικολέτα Δρούγκα, παραγωγή: People Entertainment Group. Ερμηνεύουν: Φωτεινή Αθερίδου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Αριάδνη Καβαλιέρου, Γιωργής Τσουρής, Γεράσιμος Σκαφίδας.

Πληροφορίες

Θέατρο Θησείον: Τουρναβίτου 7 - Ψυρρή, τηλ.: 210 3255444. Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, ταμείο: 12 ευρώ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς