Διαμαρτυρία αγροτών έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 13:58
UPD:14:02
onlarissa.gr
A- A A+

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας πραγματοποίησαν αγρότες από το μπλόκο Νίκαιας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς συναδέλφους τους που είχαν δικαστικές εκκρεμότητες από αγροτικές κινητοποιήσεις περασμένων ετών.

Παρότι το δικαστήριο αναβλήθηκε, λόγω της αποχής των δικηγόρων, οι εκπρόσωποι των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, με δηλώσεις τους, ζήτησαν για μία ακόμη φορά από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το ασφαλιστικό και το φορολογικό και να αντιμετωπίσει το αίτημα που προβάλουν σχετικά με το κόστος παραγωγής.

«Αν είναι να δουλεύουμε εμείς για να πλουτίζουν κάποιοι και για να πληρώνουν την τρόικα ας τα πάρουν από εκείνους που πήραν τα δάνεια», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας.

Το "παρών" έδωσε και εκπρόσωπος του μπλόκου των Τεμπών σε ένδειξη συμπαράστασης, ο οποίος σημείωσε ότι οι αγρότες του μπλόκου σκληραίνουν τη στάση τους με πολύωρο πλέον κλείσιμο της Κοιλάδας. Ο ίδιος υπενθύμισε το αίτημα που διατυπώθηκε μετά τη σύσκεψη των μπλόκων το Σάββατο στα Τέμπη, για συγκρότηση διακομματικής επιτροπής που θα ασχοληθεί με το ζήτημα τους και τα αιτήματα που θα καταθέσουν προς την κυβέρνηση.

Ανέφερε ακόμη ότι εκτός από την απαξίωση της κυβέρνησης, οι αγρότες βλέπουν και απαξίωση εκ μέρους των κομμάτων καθώς μέχρις στιγμής δεν έχουν πάρει θέση στα θέματα που τους απασχολούν.

Πάντως, την Πέμπτη, ημέρα πανεργατικής-πανελλαδικής απεργίας, ο προσανατολισμός είναι τα Τέμπη να παραμείνουν ανοιχτά έτσι ώστε να μπορούν οι πολίτες να μετακινηθούν, προκειμένου να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή