Κλείνει επ' αόριστον το τελωνείο των Κήπων

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 17:17
UPD:23:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Για σκλήρυνση της στάσης των αγροτών του βορείου Έβρου, με επ’ αόριστον αποκλεισμό τελωνείων και τμημάτων του οδικού δικτύου κάνουν λόγο εκπρόσωποι των αγροτών του νομού.

A- A A+

Σε αποκλεισμό επ’ αόριστον του τελωνείου των Κήπων προχωρούν από τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί οι αγρότες του νοτίου Έβρου.

Σήμερα Κυριακή το τελωνείο των Κήπων παρέμεινε αποκλεισμένο από τις 12.00 έως τις 14.00 μετά το μεσημέρι και από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 21.00 το βράδυ.

Παράλληλα, κλειστός παρέμεινε την Κυριακή ο κόμβος Καστανέων - Ριζίων (γέφυρα) και αποκλεισμένο το τελωνείο του Ορμενίου από τις 12.00 έως τις 14.00 μετά το μεσημέρι, αλλά και από τις 17.00 έως τις 21.00 το βράδυ. Απροσπέλαστος τις ίδιες ώρες ήταν και ο νότιος κόμβος του Διδυμοτείχου, στην έξοδο προς Ψαθάδες.

Για σκλήρυνση της στάσης των αγροτών του βορείου Έβρου, με επ’ αόριστον αποκλεισμό τελωνείων και τμημάτων του οδικού δικτύου κάνουν λόγο εκπρόσωποι των αγροτών του νομού.

Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα Τέμπη

Κλειστά έμειναν από το μεσημέρι της Κυριακής έως τις 18.00 τα Τέμπη μετά από σχετική απόφαση των αγροτών, οι οποίοι θα εντείνουν από τη Δευτέρα την πίεση προς την κυβέρνηση αυξάνοντας ακόμα και στις 12 τις ώρες αποκλεισμού της Κοιλάδας. 

Σχετική απόφαση για την έκταση της κλιμάκωσης, με προσανατολισμό πάντως σε πολύωρο αποκλεισμό, θα λάβουν στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε και θα συνέλθει εκ νέου η γενική συνέλευση του μπλόκου. 

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου

Στο μεταξύ, παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου και δηλώνουν αποφασισμένοι από αύριο Δευτέρα να σκληρύνουν ακόμα περισσότερο την στάση τους.

Την Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση αγροτών, εμπόρων και όλων σχεδόν των επαγγελματικών τάξεων της νότιας Λακωνίας στους Μολάους, ενάντια στο ασφαλιστικό.

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα οι αγρότες κράτησαν κλειστή την νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στα διόδια Ισθμού, ενώ κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι, τις ώρες 11.00 με 11.30, 16.00 με 16.30 και 20.00 με 20.30.

Από το Σάββατο στον Ισθμό, οι αγρότες ελέγχουν όλα τα αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα που ανεβαίνουν στην Αττική και δεν επιτρέπουν να περάσουν αγροτικά προϊόντα, ούτε έμποροι λαϊκών αγορών.

Στην Αρκαδία οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Τριπόλεως - Κορίνθου στα διόδια Νεστάνης από τις 17.00 το απόγευμα ως τις 22.00 το βράδυ με την κυκλοφορία να εκτρέπεται από τον Αχλαδόκαμπο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή