Super League: Με... σβηστές μηχανές η ΑΕΚ, 3-0, την Βέροια

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 16:52
UPD:16:55
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης στην κανονική περίοδο έκανε σήμερα η ΑΕΚ, μετά τη νίκη της με 3-0 επί της Βέροιας στο ΟΑΚΑ.

Με μία ακόμη... μεστή και ουσιώδη εμφάνιση και χωρίς να «πατήσει το γκάζι», η Ένωση κατάφερε να ανεβάσει το σερί των διαδοχικών νικών που έχει με την έλευση του 2016 και να διατηρήσειο ανέπαφη την εστία της σε τρίτο διαδοχικό ματς (1-0 τον ΠΑΟΚ και 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα τα δύο προηγούμενα).

Με τη σημερινή νίκη έφτασε τις 8 σε ισάριθμα ματς που έχει δώσει (5 στο πρωτάθλημα και 3 στο κύπελλο), ενώ το πιο σημαντικό ήταν ότι ξέφυγε με 8 βαθμούς από τον τέταρτο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ και 7 από τον τρίτο Παναθηναϊκό που σε λίγη ώρα θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά στην Κρήτη.

Η έλευση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει το αρνητικό σερί της Βέροιας (4η ήττα στα 5 τελευταία ματς) και κατ΄ επέκταση να δώσει... ανάσα στην ομάδα που παραμένει στο +6 από τον προτελευταίο Πανθρακικό. Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν, κατάφεραν για 38 λεπτά να περιορίσουν τους «κιτρινόμαυρους», αλλά από τη στιγμή που δέχτηκαν το πρώτο γκολ επηρεάστηκαν σημαντικά και με το δεύτερο στο ξεκίνημα της επανάληψης «παραδόθηκαν».

Άψογα στημένη στον αγωνιστικό χώρο ήταν η Βέροια και στο πρώτο 45λεπτο δυσκόλεψε πάρα πολύ τους γηπεδούχους στον τομέα της οργάνωσης του παιχνιδιού. Η μεσαία γραμμή της Ένωσης δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά όπως συνέβαινε στα προηγούμενα ματς, κι αν εξαιρέσει κανείς δυο-τρεις μικροευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στο πρώτο μέρος, η Βέροια κατάφερε να «κλειδώσει» τα ατού των γηπεδούχων και να μην κινδυνεύσει ιδιαίτερα.

Μέχρι το 38΄, όμως...Η «βασίλισσα» του Βορρά ήταν η ομάδα που είχε την καλύτερη ευκαιρία στο διάστημα αυτό, με το σουτ του Μαγέφσκι στο 5΄ να κοντράρει και να αλλάζει πορεία, αλλά ο Ανέστης αντέδρασε εξαιρετικά και απόκρουσε όσο χρειαζόταν για να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι.

Μοναδική φάση που η ΑΕΚ φάνηκε απειλητική προς την εστία του Καντιμοίρη ήταν αυτή του 18ου λεπτού, όταν μετά την κεφαλιά του Γιόχανσον από κόρνερ η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Κόντρα στη ροή του αγώνα η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ κατάφερε να πάρει... κεφάλι στο σκορ στο 38ο λεπτό.

INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Δράστης» σε τρίτο σερί ματς ήταν ο Ρόναλντ Βάργκας (πέτυχε το νικητήριο γκολ κατά του ΠΑΟΚ 1-0, ενώ άνοιξε το σκορ στους Ζωσιμάδες στο 2-0 των «κιτρινόμαυρων»), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ντίντακ και με προβολή άνοιξε το σκορ. Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 55΄ με το δεύτερο γκολ της Ένωσης από τον Αραβίδη, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά-πάσα του Γιόχανσον.

Προσπάθησε η Βέροια να μειώσει για να ξαναμπεί στο ματς, έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 68΄ και 71΄ με τους Κόλα, Ναζλίδη, αλλά το γκολ δεν ήρθε και η ΑΕΚ δεν κινδύνευσε στη συνέχεια.

Κατάφερε, μάλιστα, να πετύχει και τρίτο γκολ στο 89΄ με τον Μάνταλο, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Καντιμοίρη στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπουονανότε και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Στην φάση που προηγήθηκε ο Μαλόν χρησιμοποίησε το χέρι του και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Το παιχνίδι τελείωσε με δεύτερο δοκάρι για την Βέροια και πάλι με τον Μαγέφσκι (κεφαλιά).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις