Super League: Ευρώπη ο Πανιώνιος, υποβιβάζεται ο Πανθρακικός

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 19:21
UPD:19:24
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Ο Πανιώνιος των 10 παικτών από το 76΄ (αποβολή Ρισβάνη) πήρε «χρυσή» νίκη στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού με 1-0, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League.

«Τρίποντο» που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την κατάκτηση της 5ης θέσης, που οδηγεί στα play offs της Ευρώπης πανηγύρισε στην Κομοτηνή η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, που απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι η πορεία της στο πρωτάθλημα δεν είναι καθόλου τυχαία. Με τη νίκη αυτή οι «κυανέρυθροι» ξέφυγαν με 3 βαθμούς από τον Αστέρα Τρίπολης, που αύριο θα έχει την ευκαιρία να τους «πιάσει» στο βαθμολογικό πίνακα αρκεί να νικήσει στην έδρα του τον Λεβαδειακό, ενώ παράλληλα το αποτέλεσμα αυτό μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί καταστροφικό για το σύλλογο της Κομοτηνής.

Ο Πανθρακικός δεν φαίνεται να γλιτώνει με τίποτα τον υποβιβασμό του στην Football League. Λίγη ώρα μετά την ήττα της ουραγού Καλλονής στο Αγρίνιο (0-1 από τον Παναιτωλικό), η ομάδα της Κομοτηνής (προτελευταία) δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε έναν ακόμη «τελικό» που έδωσε στην έδρα της. Ακόμη και η ισοπαλία δεν βόλευε τους γηπεδούχους, πόσο μάλλον η ήττα τους έφερε μία... ανάσα από τον γκρεμό και όπως όλα δείχνουν θα είναι αυτοί που θα ακολουθήσουν το συγκρότημα της Λέσβου στην μικρότερη κατηγορία.

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Πανθρακικού ο Γιάννης Χατζηνικολάου είδε την ομάδα του να μη μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, στις λίγες ομολογουμένως «καθαρές» φάσεις για γκολ που είχε. Με «σφιχτή» αμυντική διάταξη και με προφανή στόχο στο ματς να μην χάσει, ο Πανιώνιος δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα. Στα τελευταία 15 λεπτά (εκτός των καθυστερήσεων) οι «κυανέρυθροι» έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ρισβάνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα και το μόνο, πλέον, που τους ένοιαζε ήταν να κρατήσουν το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ που θα τους έδινε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, είχαν μία καλή στιγμή στο 78΄ με το σουτ του Μπαϊκαρά που πέρασε λίγο άουτ, ωστόσο, δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο και στο 86΄ ήρθε το «χαστούκι». Ο Πανιώνιος κέρδισε πέναλτι (χέρι του Παπαγεωργίου που αποβλήθηκε μετά το σουτ του Καραμάνου στο δοκάρι), το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Οικονόμου στο 88΄ και όλα είχαν τελειώσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις