Εγκρίθηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 21:17
UPD:23:47
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτογραφία από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής.

A- A A+

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ, ενώ κατά ψήφισαν Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Σύμφωνα με την νέα διάταξη, ο αριθμός των καναλιών που θα εκπέμπουν ανά κατηγορία θα ορίζεται αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό, ενώ η Βουλή θα καλείται να τον εγκρίνει.

Η κυβέρνηση τόνιζε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι απαραίτητη προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σημειώνεται δε η αδυναμία συγκρότησης νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), μετά τη λήξη της θητείας των μελών του.

Υπερψηφίστηκε το ν/σ που ενσωματώνει ευρωπαϊκή Οδηγία για την ασφάλιση

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση της οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με την ανάληψη και την άσκηση δραστηριοτήτων ασφάλισης και αντασφάλισης.

 Υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ κατά τοποθετήθηκαν, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Παράλληλα, εγκρίθηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η Νέα Δημοκρατία η τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, που αφορά την θητεία των μελών της Διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την λειτουργία της.

Υπέρ της τροπολογίας, ψήφισαν 153 βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Κατά, ψήφισαν 91 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, ενώ «παρών» δήλωσαν 12 από τους παρόντες βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Απόντες από τις ψηφοφορίες ήταν 44 βουλευτές από όλα τα κόμματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή