Ν. Παππάς: Η Ν.Δ. δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 13:13
UPD:13:54
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Η Ν.Δ. δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στη Βουλή επί της τροπολογίας που δίνει στη Βουλή την αρμοδιότητα να ορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Ο υπουργός έκανε λόγο για «χυδαιότητα» και «εμετό».

Ο υπουργός Επικρατείας στην παρέμβασή του έδωσε απαντήσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Επεσήμανε ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης εν τη ρύμη του λόγου του είπε ότι δεν θα γίνει ποτέ διαγωνισμός. «Ελπίζω να μην το εννοούσατε», σχολίασε. Αναφερόμενος στη στάση της Ν.Δ. ο κ. Παππάς τόνισε ότι το δίλημμα είναι αν θα γίνει διαγωνισμός. «Αν κάποιος προσπαθήσει να δημοπρατήσει πάγο στους Εσκιμώους, η δημοπρασία θα είναι άγονη διότι ο πάγος είναι σε αφθονία στην περιοχή. Νομίζω πως αυτός είναι ο κρυφός σκοπός της Ν.Δ., διότι όλες οι τοποθετήσεις εκεί κατατείνουν», υπογράμμισε ο υπουργός.

Για την οξεία επίθεση που του έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος κάνοντας λόγο για «Βόρειο Κορέα» και «χουντικό κοινοβούλιο», ο υπουργός Επικρατείας του συνέστησε να ανακαλέσει. «Είμαι βέβαιος ότι αν είχα φέρει νύχτα τροπολογία για παράταση των τηλεοπτικών αδειών και της ανομίας, αν είχα φέρει νύχτα τροπολογία για να μην πληρώνουν τον φόρο, δεν θα είχατε πρόβλημα. Και αυτό προσωπικά με θλίβει», τόνισε ο κ. Παππάς εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο κ. Λοβέρδος δεν εξέφρασε την θέση του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας στην κριτική περί «υπερκαναλάρχη» ο κ. Παππάς τόνισε πως «αν αυτός ήταν ο στόχος μας θα είχαμε αποφύγει κάποιες από τις χυδαιότητες που έχουμε δεχθεί. Στην χυδαιότητα και τον εμετό θα είχαμε βάλει ένα φρένο. Και λυπάμαι και προσωπικά που δεν τα καταφέραμε».

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Ν.Δ.

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, που κατέθεσε η Ν.Δ.. Την πρόταση καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι. Όπως διευκρίνισε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο εισηγητής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, οι βουλευτές του κόμματος δεν ηγέρθησαν στην ψηφοφορία.

Το ΚΚΕ απείχε, ενώ την ένσταση αντισυνταγματικότητας υπερψήφισαν Ν.Δ., Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων.

Όπως έγινε γνωστό η Ν.Δ. θα καταθέσει πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, θα διεξαχθεί περίπου στις 4 το απόγευμα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή