Super League: Μεγάλο «διπλό» ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι (2-0) επί του Ατρόμητου

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016 19:15
UPD:19:21
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Τεράστιο «διπλό» που τον βάζει για τα καλά στο παιχνίδι των «play offs» πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι με 2-0 επί του Ατρόμητου, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Οι άνθρωποι της ομάδας του Περιστερίου θα πρέπει να ξεχάσουν τα «play offs» και να κοιτάξουν πως θα σωθεί η ομάδα τους, καθώς μετά τη σημερινή οδυνηρή ήττα (πρώτη μετά από 5 παιχνίδια) παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη, έντεκα στροφές πριν το φινάλε της σεζόν.

Χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο ο ΠΑΣ έφτασε δίκαια στη μεγάλη νίκη. Την πέτυχε διότι έπαιξε έξυπνα και μυαλωμένα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχε παίκτες που ήξεραν τη ζητούσαν στον αγωνιστικό χώρο και με άψογη τακτική δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να βγάλουν τις μεγάλες φάσεις.

Ανούσιος, ιδιαίτερα επιθετικά, ήταν ο Ατρόμητος του πρώτου 45λεπτου, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα που κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με έναν και αποκλειστικό στόχο: να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα.

Εάν εξαιρέσει κανείς την πολύ καλή ευκαιρία που είχαν οι Περιστεριώτες στο 8΄ με τον Ναπολεόνι για να ανοίξουν το σκορ, από κει και πέρα ήταν υποτονικοί στο παιχνίδι τους, χωρίς κίνηση μέσα στο γήπεδο, με ελάχιστες καλές επιθετικές προσπάθειες και καθόλου απειλητικοί.

Παθητικός ήταν ο ρόλος του ΠΑΣ Γιάννινα στο διάστημα αυτό, με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη να είναι εντελώς ανύπαρκτη επιθετικά. Οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να βγάλουν αντεπιθέσεις για να κάνουν τη ζημιά, αλλά δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα και σαφώς έμειναν ευχαριστημένοι από το ισόπαλο αποτέλεσμα, βάσει της εικόνας τους στο γήπεδο.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του ΠΑΣ στο δεύτερο μέρος. Με σωστή τακτική από τον Γιάννη Πετράκη οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Περιστερίδη και σιγά-σιγά άρχισαν να βγαίνουν με καλύτερες προϋποθέσεις στην κόντρα. 

Κι ενώ μέχρι το 72΄ οι δύο ομάδες είχαν από ένα σουτ σε 22 λεπτά, ο Ναπολεόνι αρχικά νικήθηκε από τον Περιστερίδη και στη συνέχεια ο Γκορμπούνοφ ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Μανιά, οι Γιαννιώτες βρήκαν αυτό που αναζητούσαν με πιο ορθολογικό τρόπο στην επανάληψη. 

Οι αμυντικοί των γηπεδούχων «κόλλησαν» και ο Μανιάς πλάσαρε υποδειγματικά τον Γκρμπούνοφ για να δώσει το προβάδισμα στον ΠΑΣ, που είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς στο 77΄ με τον ίδιο παίκτη, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Η απάντηση των «κυανόλευκων» στο γκολ του ΠΑΣ ήταν η τεράστια ευκαιρία του Μπρίτο στο 78΄. Ο Βραζιλιάνος προτίμησε αντί να πλασάρει να περάσει και τον Περιστερίδη, ωστόσο, ο γκολκίπερ της ομάδας του Ηπείρου απεσόβησε την ισοφάριση.

Το ματς τελείωσε στο 89΄. Με κεφαλιά πάσα ο Κοζορώνης βρήκε τον Τσουκαλά, ο οποίος με γυριστό σουτ «σφράγισε» το μεγάλο «διπλό» της ομάδας του Πετράκη.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις