Πρόθυμος να συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών ο Αλ. Τσίπρας

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 15:19
UPD:15:29
INTIME NEWS/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ
A- A A+

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα του κλάδου εξέφρασε ο Πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, «η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματος τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στο διάλογο».

Σε συνέντευξή της το πρωί στο Mega, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τους λόγους για τους οποίους οι αγρότες είναι στον δρόμο, δεδομένης της συσσωρευμένης κούρασης που -όπως είπε - υπάρχει τα τελευταία χρόνια από τις πολιτικές που έπληξαν τον αγροτικό κόσμο.

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν έχει τρομάξει από τις κινητοποιήσεις και ότι πολλά πράγματα είναι παρερμηνευμένα και πρέπει να εξηγηθούν. «Υπάρχουν σημεία, βεβαίως, που θέλουν βελτιώσεις και κάποιες θα γίνουν, έχουν εξαγγελθεί. Αλλά, σαφώς, κάποια πράγματα χρειάζονται ερμηνείες και επαναλήψεις», είπε. Αναγνώρισε ότι τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου, του πρωτογενούς τομέα, είναι πάρα πολλά και δύσκολα και «ότι υπάρχει κι ένα παρελθόν που τα έχει επιβαρύνει πάρα πολύ», αλλά πρόσθεσε ότι «και σήμερα ο δρόμος δεν ανοίγει με μαγικό κουμπί».

Η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταστείλει καμιά κινητοποίηση και διαβεβαίωσε ότι «θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε τα πλαίσια ενός διαλόγου».

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή