Ευρύ προβάδισμα Τραμπ έναντι των Ρεπουμπλικανών αντιπάλων του

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 07:50
UPD:08:37
REUTERS/DAVID BECKER

Ο Ντόναλντ Τραμπ (φωτ. αρχείου) προηγείται με μεγάλη διαφορά στις προθέσεις ψήφου των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων εδώ και πολλούς μήνες.

A- A A+

Ευρύ προβάδισμα έναντι όλων των αντιπάλων του σε εθνικό επίπεδο διατηρεί ο Ντόναλντ Τραμπ, ο επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για την κούρσα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε χθες, ο Τραμπ συγκεντρώνει το 40,6% στην πρόθεση ψήφου.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 582 πρόσωπα, ο Τραμπ προσελκύει υψηλότερο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου από εκείνο που εξασφαλίζουν οι τέσσερις ισχυρότεροι αντίπαλοί του αθροιστικά: ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ συγκεντρώνει 10,5%, ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον 9,7%, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας Τζεμπ Μπους 9,2% και ο γερουσιαστής της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο 7,2%.

Σε μια υποθετική αναμέτρηση ανάμεσα στην επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών και τον Τραμπ, η Χίλαρι Κλίντον έχει στατιστικά ασήμαντο προβάδισμα έναντι του Τραμπ: 41,4% έναντι 40,8%.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή