Στη Βουλή κατέληξε η πορεία των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 14:22
UPD:17:59
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Με την κατάληξή της στη Βουλή ολοκληρώθηκε η πορεία επιστημονικών φορέων, αυτοπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, που αντιδρούν ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης. 

Οι δρόμοι που είχαν κλείσει στο κέντρο της Αθήνας δίνονται σταδιακά στην κυκλοφορία.

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές κ.ά., με εκκίνηση από τα Προπύλαια, έκαναν αρχικά πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου συναντήθηκαν με διαδηλωτές μηχανοκίνητης πορείας της ΠΟΤ-ΟΤΑ, αλλά και με καθηγητές και δασκάλους, που επίσης διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό.

EUROKINISSI

Οι εκπρόσωποι των φορέων που διοργανώνουν τις κινητοποιήσεις χαρακτηρίζουν το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό «αναξιόπιστο, επικίνδυνο, φοροεισπρακτικό και μη βιώσιμο» και καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία.

Ψήφισμα δικηγόρων

Ψήφισμα στη Βουλή για να αποσυρθεί το ασφαλιστικό προσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση επέδωσαν οι δικηγόροι.

Αμέσως μετά την επίδοση του ψηφίσματος στη Βουλή, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλης Αλεξανδρής, τόνισε ότι σύσσωμοι οι διαδηλωτές εκφράζουν την σαφή, συνολική και κατηγορηματική αντίθεσή τους στο προσχέδιο της κυβέρνησης.

«Πρόκειται για απροσχημάτιστη δημοσιονομική πολιτική που παρεμβαίνει σ΄ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο»είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλεξανδρής κάλεσε τη κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο προσχέδιο, το οποίο όπως είπε δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να περάσει και ζήτησε να αρχίσει ένας ανοικτός διάλογος με όλους τους φορείς, από μηδενική βάση. Διαφορετικά, επεσήμανε, οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουν παρόντες και θα απαντήσουν με συνέχιση των αγώνων.

Συγκέντρωση στο Ηράκλειο

Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου και πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν το μεσημέρι επιστημονικοί φορείς και ελεύθεροι επαγγελματίες της Κρήτης.

Στη διαμαρτυρία πήραν μέρος οικονομολόγοι, μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, κ.ά., οι οποίοι δήλωσαν ότι αν προωθηθούν οι αλλαγές, οι κλάδοι τους θα αφανιστούν.

Αντιπροσωπεία των φορέων παρέδωσε ψήφισμα στον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ σε συνέντευξη που έδωσαν στα γραφεία της Περιφέρειας εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, μιλώντας για καταστροφική ισοπέδωση ενός υγιούς και ισχυρού ταμείου.

Σύμφωνα με τους επιστημονικούς φορείς, «η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο, συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή