Στην αντεπίθεση περνά το Μαξίμου για το ασφαλιστικό

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 16:22
UPD:16:27
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Στην αντεπίθεση περνά το Μαξίμου για το ασφαλιστικό την ώρα που σήμερα πιάνουν δουλειά στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια και όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιντχαρντ, οι εκπρόσωποι των θεσμών τελούν εν αναμονή των επιπλέον δημοσιονομικών στοιχείων που ζήτησε το Eurogroup της Πέμπτης από τις ελληνικές αρχές ώστε να μεταβούν στην Αθήνα «σύντομα».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για το ασφαλιστικό την ερχόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποία θα ζητήσει από τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένων θεμάτων όπως για παράδειγμα αν συμφωνεί ή όχι με την αύξηση των εισφορών ή με τη μείωση ή όχι των βασικών καταβαλλόμενων συντάξεων.  

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη Τύπου για το ασφαλιστικό αναμένεται να «ανοίξει» τα χαρτιά του για τις απαιτήσεις κυρίως του ΔΝΤ έναντι του ασφαλιστικού.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει την ερχομένη Κυριακή σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Τάε Κβον Ντο, με θέμα τον έναν χρόνο από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις 25 Ιανουαρίου του 2015.

Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης στη Βουλή υπό τον κ. Τσίπρα, με τη συμμετοχή των Νίκου Πάππα, Αλέκου Φλαμπουράρη, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Κατρούγκαλου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας να ετοιμάσει άμεσα βελτιωτικές παρεμβάσεις, κυρίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες μετά και τη σημερινή συνάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ν. Φράγκου με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, η οποία απέβη άκαρπη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή