Προκαλεί το Charlie Hebdo με σκίτσο του μικρού Αϊλάν

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 10:35
UPD:10:46
Twitter
A- A A+

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σκίτσο του Charlie Hebdo, στο οποίο απεικονίζονται το άψυχο σώμα του μικρού Αϊλάν, αλλά και ένας άνδρας που κυνηγάει μια γυναίκα για να τη χουφτώσει, παραπέμποντας στις σεξουαλικές επιθέσεις που καταγράφηκαν στην Κολωνία. 

Το σκίτσο, που υπογράφεται από τον Riss (Λοράν Σουρισό), τον διευθυντή έκδοσης του περιοδικού, συνοδεύεται από τις εξής φράσεις: «Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν αν μεγάλωνε; Θα χούφτωνε γλουτούς στη Γερμανία». 

Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς πολλές γυναίκες στην Κολωνία δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις, οι οποίες αποδίδονται από τις αρχές σε νεαρούς «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής».

Η θεία του Αϊλάν -που πνίγηκε τον Σεπτέμβριο και ξεβράστηκε στα παράλια της Τουρκίας- εξέφρασε αποτροπιασμό για το σκίτσο. «Είναι αηδιαστικό, αλλά πρέπει να το αγνοήσουμε», έγραψε στο Twitter.

Η Τίμα Κούρντι, που ζει στο Βανκούβερ, κατάφερε λίγο μετά τα Χριστούγεννα να φέρει στον Καναδά ως πρόσφυγες τον αδελφό της, τη νύφη της και τα τρία τους παιδιά.

«Θέλω οι άνθρωποι να σεβαστούν τον πόνο της οικογένειάς μας που δεν είναι πλέον η ίδια μετά την τραγωδία», είπε μιλώντας στη δημόσια καναδική τηλεόραση CBC. «Είναι άδικο να μας πληγώνουν και πάλι», συνέχισε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή