Super League: Ήρωας ο Ανέστης στη νίκη της ΑΕΚ επί της Ξάνθης (2-1)

Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 21:28
UPD:21:30
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας το οφείλουν οι «κιτρινόμαυροι« στον γκολκίπερ, Ανέστη.

A- A A+

Την 3η σερί νίκη της, 2η στη Super League, μέσα στο 2016 πέτυχε η ΑΕΚ, αυτή την φορά επί της Ξάνθης με 2-1 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Μετά το «διπλό» επί του Πλατανιά και επί του Λεβαδειακού (Κύπελλο), οι «κιτρινόμαυροι» έκαμψαν, έστω δύσκολα, και την αντίσταση της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου (υπέστη μόλις την 2η εκτός έδρας ήττα της σε 9 ματς), αλλά έφτασε στο «τρίποντο» χάρις στα δύο γρήγορα γκολ που πέτυχε στο ξεκίνημα των ημιχρόνων και διατήρησε το προβάδισμα που έχει για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας το οφείλουν οι «κιτρινόμαυροι« στον γκολκίπερ, Ανέστη. Ο νεαρός πορτιέρε εξελίχθηκε σε ήρωα του αγώνα για την Ένωση, καθώς απόκρουσε το πέναλτι του Νιέτο στο 64΄ κι ενώ λίγο νωρίτερα η ομάδα του είχε πάρει το προβάδισμα με 2-1. Σαφώς κι αν έμπαινε το γκολ τα πράγματα ίσως να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά κι αν μη τι άλλο του αξίζει ο τίτλος του πολυτιμότερου του αγώνα.

Πολύ όμορφο ποδόσφαιρο παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, καθώς και οι δύο ομάδες από το ξεκίνημα του ματς έπαιξαν ανοικτά με αποτέλεσμα να μπουν δύο γκολ στα πρώτα 45 λεπτά και να χαθούν αρκετές ευκαιρίες μπροστά από τις εστίες.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, όπως το συνηθίζει από τότε που ανέλαβε ο Πογέτ, πίεσε ψηλά και μόλις στο 1ο λεπτό είχε την κεφαλιά του Χρήστου Αραβίδη να περνάει λίγο άουτ. Στο 8΄ η Ένωση έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία στο ματς, πάλι με πρωταγωνιστή τον Αραβίδη, ο οποίος ακούμπησε τη μπάλα με το κεφάλι προ του εξερχόμενου Τσέναμο, αλλά έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

«Τρίτη και φαρμακερή» στο 10΄ για τον Αραβίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την προσωρινή απόκρουση του Τσέναμο στο σουτ του Μάνταλου κι από κοντά «έγραψε» το 1-0 για την Ένωση. Το γκολ αφύπνησε τους Ακρίτες. Αφού στο 12΄ ο Ανέστης δεν αιφνιδιάστηκε από το απευθείας φάουλ του Ερέα (η μπάλα βρήκε στον Κορδέρο κι άλλαξε πορεία) και στο 16΄ ο Καπετάνος απέτυχε να σκοράρει με προβολή (ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε), στο 17΄ η ομάδα του Λουτσέσκου έφτασε στην ισοοφάριση.

Μετά από τη σέντρα του Νιέτο, ο Σολτάνι πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με σουτ «εκτέλεσε» τον Ανέστη (1-1). Ο ρυθμός του ματς παρά τα δύο γρήγορα γκολ δεν έπεσε και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι ομάδες έπαιξαν γρήγορο ποδόσφαιρο, αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία δευτερόλεπτα για να μπει με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια.

Πρωταγωνιστής και στις δύο φάσεις του 45ου λεπτού και του πρώτου των καθυστερήσεων ήταν ο Αραβίδης, ο οποίος αρχικά νικήθηκε από τον Τσέναμο στο τετ-α-τετ που είχαν και στη δεύτερη η κεφαλιά που επιχείρησε βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα της Ξάνθης ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η ανωτερότητα των «κιτρινόμαυρων» στο παιχνίδι καρποφόρησε στο 53΄. Ο Βάργκας έδωσε την ασίστ στον Μπαρμπόσα και ο τελευταίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Τσέναμο (2-1). Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει γρήγορα κι εν μέρει το κατάφερε, καθώς στο 63΄ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καπετάνου από τον Λαμπρόπουλο. Ο Ανέστης, όμως, απόκρουσε το σουτ του Νιέτο, αποσοβώντας το 2-2.

Η Ξάνθη... κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, πίεσε για την ισοφάριση, αλλά από το στιγμή που ο Πογέτ με την είσοδο του Κολοβέτσιου στο ματς γύρισε το σύστημα σε 3-5-2, η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε και κράτησε σχετικά εύκολα μακριά από την εστία της τους επιθετικούς της ακριτικής ομάδας. Στο 91΄, πάντως, η Ξάνθη έχασε τεράστια ευκαιρία μετά το κόρνερ του Λουσέρο, που βρήκε τον Βασιλακάκη εντελώς αμαρκάριστο στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις