Στ. Πιτσιόρλας: Η Αριστερά πρέπει να απελευθερώσει την κοινωνία από τον κρατισμό

Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 16:26
UPD:17:12
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

O πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας.

A- A A+

Η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι αυτή που θα μετατρέψει την κρίση σε αφετηρία του αναγκαίου μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει να απελευθερώσει την κοινωνία από τον κρατισμό, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Όντως πιστεύω ότι η Αριστερά πρέπει να απελευθερώσει τη κοινωνία από τον κρατισμό. Και θεωρώ ότι επί του θέματος αυτού υπάρχει μια μεγάλη ιστορική και θεωρητική παρεξήγηση. Η μεγάλη αξία της Αριστεράς ήταν πάντα η εργασία και κατ’επέκταση η κοινωνική της αναφορά ήταν πάντα ο κόσμος της εργασίας. Ποτέ δεν ήταν το κράτος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετατρέψει την αριθμητική του υπεροχή σε πολιτική κυριαρχία και να διαμορφώσει τον προοδευτικό πόλο απέναντι στη Ν.Δ., κάνοντας λόγο για την ιστορική ευκαιρία που έχει η κυβέρνηση και η οποία δεν θα πρέπει να χαθεί.

Ο κ. Πιτσιόρλας, επί πολλά χρόνια στέλεχος του «ΣΥΝασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας», που συγχωνεύθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο όραμα δημιουργίας της ευρύτερης δημοκρατικής Αριστεράς με την επανασυσπείρωση και αξιοποίηση όλου εκείνου του πολύτιμου δυναμικού που στελέχωσε την Αριστερά «στα δύσκολα χρόνια που αυτή συγκρούονταν με τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στο αδιέξοδο που ζούμε σήμερα» και που δεν βρίσκεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε ένα συγκροτημένο σχέδιο μεγάλων μεταρρυθμιστικών τομών που θα αφήνει πίσω του τα μνημόνια, αλλά και ό,τι τα προκάλεσε, αυτός ο κόσμος θα είναι πρόθυμος να συνταχθεί», επισημαίνει σχετικά ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να απευθυνθεί σε αυτόν τον κόσμο, να τον εμπνεύσει και να τον κινητοποιήσει. «Εάν γίνει αυτό το πρώτο βήμα, τότε οι όροι συζήτησης και με το Ποτάμι και με το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουν», καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή