Ολοκληρώνονται οι επαφές Μολυβιάτη στην έδρα των Η.Ε.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 11:57
A- A A+

Oλοκληρώνoνται σήμερα οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στο περιθώριο των εργασιών της 60ης Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς Οργανισμού. Τον κ. Μολυβιάτη συνοδεύουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), ο κ. Μολυβιάτης θα λάβει μέρος στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την αμερικανίδα ομόλογό τους, Κοντολίζα Ράις. Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα γευματίσει με την κ. Ράις και τους ομολόγους του της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, ο κ. Μολυβιάτης θα έχει συναντήσεις με την Λιζ Τσέινι (Principal Deputy Assistant Secretary of State For Near Eastern Affairs and Coordinator for Broader Middle East and North Africa Initiatives-State Department), με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελβετίας, της Ινδίας, ενώ μετά θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της Αλβανίας και της Αλγερίας.

Γύρω στα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), ο κ. Μολυβιάτης θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη, όπου θα παραμείνει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, μέχρι την Πέμπτη για να συνεχίσει το πρόγραμμα των επαφών του.

Ο κ. Βαληνάκης θα συμμετάσχει σήμερα στη Θεματική Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με θέμα: «Ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών στην πρόληψη των συγκρούσεων και στην ειρηνική διευθέτηση των διαφορών».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή