Πολιτική
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 11:57

Ολοκληρώνονται οι επαφές Μολυβιάτη στην έδρα των Η.Ε.

Oλοκληρώνoνται σήμερα οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στο περιθώριο των εργασιών της 60ης Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς Οργανισμού. Τον κ. Μολυβιάτη συνοδεύουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), ο κ. Μολυβιάτης θα λάβει μέρος στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την αμερικανίδα ομόλογό τους, Κοντολίζα Ράις. Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα γευματίσει με την κ. Ράις και τους ομολόγους του της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, ο κ. Μολυβιάτης θα έχει συναντήσεις με την Λιζ Τσέινι (Principal Deputy Assistant Secretary of State For Near Eastern Affairs and Coordinator for Broader Middle East and North Africa Initiatives-State Department), με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελβετίας, της Ινδίας, ενώ μετά θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της Αλβανίας και της Αλγερίας.

Γύρω στα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), ο κ. Μολυβιάτης θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη, όπου θα παραμείνει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, μέχρι την Πέμπτη για να συνεχίσει το πρόγραμμα των επαφών του.

Ο κ. Βαληνάκης θα συμμετάσχει σήμερα στη Θεματική Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με θέμα: «Ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών στην πρόληψη των συγκρούσεων και στην ειρηνική διευθέτηση των διαφορών».

Πηγή ΑΠΕ