Επικοινωνιακή αντεπίθεση του Μαξίμου σε όλα τα μέτωπα

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2016 07:00
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Σε κάθε περίπτωση το Μαξίμου έχει δώσει το σήμα για αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα, ώστε να συσπειρωθούν και οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενόψει τους αναμενόμενου μπρα – ντε – φερ με την πλευρά των δανειστών για το ασφαλιστικό.

A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Με αριθμητικούς πίνακες, συγκριτικά στοιχεία του πριν και του σήμερα και ανέβασμα των τόνων έναντι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση πέρασε χθες στην αντεπίθεση για το ασφαλιστικό, την ώρα που ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς επιβεβαίωσε ότι οι ελληνικές προτάσεις παρελήφθησαν και αξιολογούνται.

Τόσο οι υψηλοί τόνοι για το θέμα της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη η οποία κατηγόρησε τα δύο κόμματα πως «Θεωρούν ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους» όσο και η ομοβροντία σχετικών δηλώσεων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, είναι απόρροια απόφασης, σε κορυφαίο επίπεδο, η οποία ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση «επιβάλλεται να βγει μπροστά στο μείζον θέμα τους ασφαλιστικού και να μην αφήσει την αντιπολίτευση και τα συστημικά ΜΜΕ να διαμορφώσουν κλίμα» το οποίο θα επηρεάσει και την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή ενόψει των δύσκολων ψηφοφοριών.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να μην παραστεί στον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά, με τις δηλώσεις του μητροπολίτη της πόλης για το σύμφωνο συμβίωσης και να δώσει το «παρών» στον Αγιασμό των Υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Χθες το Μαξίμου σε συνεργασία με τον πρόεδρο τη βουλής Ν. Βούτση πήρε θέση και στο μείζον θέμα της στελέχωσης του ΕΣΡ μη διαψεύδοντας δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας με συγκεκριμένα ονόματα μερικά εκ των οποίων είχαν και έχουν στενούς δεσμούς με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Το θέμα θα «τρέξει» αμέσως μετά την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με κυβερνητικά στελέχη να εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι δεν θα χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση και το θέμα θα λυθεί από την πλειοψηφία της διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το αιχμηρό χθεσινό σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στις ενστάσεις που εξέφρασαν οι δικαστικοί στην κυβερνητική τροπολογία προκειμένου να μπορούν να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη για τυχόν φοροδιαφυγή τα ονόματα όσων περιλαμβάνονται στις διάφορες λίστες που φθάνουν στα χέρια των αρμόδιων αρχών και οι οποίες δεν αποκτήθηκαν με νόμιμο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση το Μαξίμου έχει δώσει το σήμα για αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα, ώστε να συσπειρωθούν και οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενόψει τους αναμενόμενου μπρα – ντε – φερ με την πλευρά των δανειστών για το ασφαλιστικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή