Γ. Πλακιωτάκης: Λέμε «όχι» σε οποιαδήποτε μείωση συντάξεων

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 12:27
UPD:12:45
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Η Νέα Δημοκρατία θα μελετήσει την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και θα τοποθετηθεί επισήμως, δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης, υπενθυμίζοντας όμως ότι έχει καταστήσει σαφές πως τάσσεται κατά της οποιασδήποτε μείωσης των συντάξεων και της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, σημείωσε ότι έγινε μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι από την πρώτη ενημέρωση που έχει η Ν.Δ. προβλέπεται μείωση στις κύριες συντάξεις. 

ΕΡΤ1

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «το μόνο που ψάχνει το τελευταίο διάστημα είναι μια συναίνεση στο λάθος». 

Η ΝΔ διαχρονικά ήταν και είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης, συνεννόηση, όμως, γίνεται στη βάση ενός συγκεκριμένου διαλόγου, πρόσθεσε.

Στ. Θεοδωράκης: Για τους φωτογράφους οι συναντήσεις του κ. Κατρούγκαλου

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αντέδρασε αρνητικά στην πρόθεση της κυβέρνησης να αναζητήσει συναίνεση για το ασφαλιστικό, εν όψει της κατάθεσης της τελικής της πρότασής της για τη μεταρρύθμιση στους θεσμούς. 

Σε ανάρτησή του στο στο facebook, ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι «οι συναντήσεις του υπουργού Εργασίας είναι για τους φωτογράφους» και διαμηνύει ότι «το Ποτάμι δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης». 

Η ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού

Βρήκε, λοιπόν, η κυβέρνηση τη λύση για το ασφαλιστικό και αυτές τις ώρες την στέλνει – αν δεν την έχει στείλει ήδη – στην «τρόικα» για έγκριση. Ταυτόχρονα ο αρμόδιος υπουργός ενημερώνει τους αρχηγούς αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (!) για την πρόταση της κυβέρνησης. Είναι σαφές ότι οι συναντήσεις του κ. Κατρούγκαλου είναι για τους φωτογράφους. Καμία συζήτηση, καμία αλλαγή, καμία διόρθωση δεν μπορεί να γίνει επί των προτάσεών τους. Μόνο χειραψίες, αλληλοκατανόηση και κρύα χαμόγελα. Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω. Το Ποτάμι δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων της κυβέρνησης. Δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες με την κυβέρνηση, ούτε προφανώς και με τα άλλα πολιτικά κόμματα. Δεν θα μετέχουμε, λοιπόν, σε συναντήσεις «έτσι χωρίς πρόγραμμα» επειδή οι τύποι το επιβάλλουν. Ήμασταν και είμαστε παρόντες για τα σημαντικά. Να συνεννοηθούμε πώς θα σωθεί η χώρα. Όχι να συνεννοηθούμε πως θα είναι το κάδρο της οικογενειακής φωτογραφίας του πολιτικού συστήματος. Στα θεάματα, λοιπόν, και στις παράτες να μην μας υπολογίζουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή