Συνάντηση Μολυβιάτη με το Γάλλο ομόλογό του

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 21:39
A- A A+

Το Γάλλο υπουργό Eξωτερικών Φιλίπ Ντουστ Μπλαζί συνάντησε αργά σήμερα το απόγευμα ο Ελληνας υπουργός εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης που βρίσκεται από χθες στη γαλλική πρωτεύουσα. Στόχος της συνάντησης η προετοιμασία των αυριανών συναντήσεων του Ελληνα πρωθυπουργού Καραμανλή με το Γάλλο πρόεδρο κ. Ζακ Σιράκ και το Γάλλο πρωθυπουργό Ντομινίκ Ντε Βιλπέν.

Οπως εξήγησε ο κ. Μολυβιάτης το θέμα της διεύρυνσης και η Τουρκία αποτέλεσαν ιδιαίτερο θέμα συζήτησης με το Γάλλο ομόλογό του. «Το κείμενο της αντιδήλωσης της Ευρώπης δίνει πραγματικά μία ικανοποιητική απάντηση στα προβλήματα που προκλήθησαν από τη δήλωση της Τουρκίας», είπε ο Ελληνας υπουργός και πρόσθεσε «Το επόμενο, ίσως και σημαντικότερο κείμενο που αποτέλεσε αντικείμενο μακρών διαπραγματεύσεων τις τελευταίες εβδομάδες, είναι το διαπραγματευτικό πλαίσιο, που προσδιορίζει σε γενικές γραμμές την πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη. Το κείμενο αυτό έχει ήδη κλείσει σε ό,τι αφορά τα ελληνικά θέματα. Δεν έχει όμως πάρει την τελική έγκριση διότι υπάρχουν κάποιες χώρες που έχουν επιφυλάξεις σε άλλα θέματα. Εφόσον εγκριθεί τελικά και αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία στις 3 Οκτωβρίου, πιστεύω οτι βαθμιαία, σταδιακά, θα ανοίξει ο δρόμος για μία νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας... Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα βρει λύση και το Κυπριακό».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ντενίς Σιμονό ανέφερε ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν τη διμερή συμφωνία για συνεργασία των δύο χωρών για θέματα ασφάλειας και άμυνας πού πρόκειται να υπογραφεί αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή